Supa Arthur, supa crema de legume

Postat de panacris in Supe/Ciorbe
21 Apr 2020 | 3201 vizualizari
Supa Arthur, supa crema de legume

Cum vă spuneam, am fost tare cuminteeeee! Iepurașii( cel Reformat și cel Ortodox!) mi-au adus o nouă jucărie, de fapt un nou ajutor în CasaZmeilor! Vi-l prezint pe Arthur ;):Blenderul super performant ce pe lângă râșnit, blenduit mai și fierbe, ArtMix de la Zepter!   Pfff, Zmeișorii sunt super încântați, și da, a trecut testul, cum spuneam și botezul. O să curgă supele crème de acum în colo, minim, una pe săptămână ;) 

Ingrediente

  • Morcovi cca. 100 g,
  • Brocoli cca. 200 g,
  • Conopidă cca. 200 g
  • Ceapă galbenă 1 bucată,
  • Cartof dulce 1 bucată, cca. 200 g,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Ulei de măsline 2 linguri,
  • Apă rece cca. 500 ml.

Mod de preparare

Legumele curățate și tăiate grosier se pun în vasul blenderului. Se asezonează de sare, ulei și se adaugă apa, apoi se setează, blenderul la al doilea program de gătire „Supă cremă” cu ajutorul butonului de control rotativ. În 30 de minute, supa cremă e gata și numai bună pentru a fi savurată.

Am devorat-o alături de crutoane de casă, preparate de TataZmeu și un sos aromat de pătrunjel.

 Așa acum revin la modul gătire și preparare normală, fără slugoaie, vorba Clementinei! ;)  Legumele curățate și tăiate grosier, se pun la fiert într-o oală încăpătoare împreună cu apa, uleiul și sarea, cca. 30 minute, de la punctul de fierbere. Apoi se pasează manual sau cu ajutorul unui mixer vertical, până ce se obține textura potrivită gustului vostru. Se servește împreună cu crutoane de casă și un sos aromat de pătrunjel.

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa Arthur, supa crema de legume" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ciorba de salau

Postat de mihaelar63

Ciorba de salau

Curatati si spalati legumele. Taiati marunt ceapa si telina. Morcovii se taie jumatati de rondele. Cartofii se taie cubulete. Rosia se toaca marunt. Se soteaza usor...

Citeste continuarea

Supa crema de morcovi

Postat de panacris

Supa crema de morcovi

Varianta 1: Morcovii  se spală, curăță, se taie în bucăți, apoi se pun la fiert într-o oală încăpătoare cu apa, untul și sarea, cca. 30 minute, de la punctul de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.04.2020, 20:46
Arthur asta e ala cu masa rotunda.....
la 21.04.2020, 20:51
la 21.04.2020, 20:54
Trebuie să fie delicioasă...!
la 21.04.2020, 20:56
Ai jucarie noua, de acum te dai pe supe creme!
la 21.04.2020, 20:59
Prince -Arthur

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking