Supa crema catifelata de morcovi

Postat de dentistutza in Supe
10 Noi 2010 | 2870 vizualizari
Supa crema catifelata de morcovi

Este una dintre preferatele mele.

Ingrediente

  • 6 morcovi
  • 1 ceapa de apa (rosie)
  • 1 ardei gras rosu sau galben
  • 1/2 cutie smantana pt.gatit
  • tarhon maruntit
  • sare,piper
  • 1/4 lingurita nucsoara optional
  • 4-5 linguri ulei de masline
  • 1 lingura unt

Mod de preparare

Morcovii, ceapa si ardeiul  se curata si se taie bucati. Se pun in craticioara la calit impreuna cu uleiul si untul la foc potrivit amestecand pana morcovii devin galbeni-aurii.Se toarna apa fiarta in cantitatea dorita ( eu am folosit cam un litru si putin, dupa ochi) si se lasa la fiert pana se inmoaie bine morcovul. Se ia de pe foc si se paseaza fie cu mixerul vertical fie la blender. Se repune la fiert si se adauga smantana lichida , nucsoara si tarhonul maruntit,sare si putin piper. Dupa circa 2-3 minute este gata. Se poate servi cu crutoane sau simplu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema catifelata de morcovi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Supa crema de linte in stil marocan

Postat de oanapl

Supa crema de linte in stil marocan

Speli lintea bine (în 5-6 ape) și o lași să se înmoaie timp de o oră. Speli și cureți legumele. Ceapa o tai julien, usturoiul felii și roșiile le tai cubulețe. Pui legumele...

Citeste continuarea

Supa crema de legume cu linte rosie

Postat de Dya

Supa crema de legume cu linte rosie

Tocam ceapa marunt si o calim intr-un cub de unt. Cand devine translucida adaugam restul legumelor (tocate dupa bunul plac) , acoperim vasul cu un capac si le lasam la foc potrivit pana ce se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.11.2010, 18:21
preferata mea
la 10.11.2010, 18:43
buna si sanatoasatrebuie sa o testez si eu pe sabinaoare mananca?
la 10.11.2010, 20:39
si eu trebuie s-o testez, poate-i place si la Eliza
la 10.11.2010, 21:10
Si gustoasa si sanatoasa
la 12.11.2010, 10:16
deliciooasa

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking