Ingrediente
- o ceapa
- 3 morcovi
- un cartof mare
- o felie de telina
- un ardei gras rosu
- un dovlecel
- un buchet de broccoli proaspat, cam 250 g
- 2 linguri cu smantana
- o mana de fidea
Mod de preparare
Legumele se curata, se spala si se pun la fiert in apa rece, taiate in jumatati. Cand sunt fierte se adauga buchetelele de broccoli si se mai lasa putin pe foc, pana se inmoaie. Pastram pe o farfuriuta 2-3 buchetele de broccoli fiert, pentru decor.
Se strecoara legumele si se pun la blender cu putina zeama, pana obtinem o crema fina. Daca piureul de legume este prea gros, se subtiaza cu apa in care au fiert legumele, obtinand o supa la consistenta dorita. Eu am adaugat 2 cani de supa la crema rezultata.
Se aduce supa in punctul de fierbere si se adauga fideaua, se amesteca din cand in cand si se mai lasa pe foc 5 minute, la foc micut. Smantana se subtiaza cu cateva linguri din zeama in care au fiert legumele, apoi se adauga in supa si se amesteca cu un tel in forma de para.
Si gata, pofta buna!
PS: Sa nu aruncati zeama de la legume, o puteti folosi la sosuri sau fripturi, este plina de vitamine!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa-crema de broccoli" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|