Supa crema de conopida si cartof

Postat de Constelatialeu in Supe
9 Mai 2020 | 11957 vizualizari
Supa crema de conopida si cartof

Din categoria: nu ma dau in vant dupa supe creme, dar incerc, mai ales ca acum am pe cine sa le testez. Dar cu cea mai mare sinceritate nu credeam sa-mi placa asa mult....Aveam in frigider conopida deja fiarta ( conopida mamei, pentru iarna ce nu a fost iarna, dar a zis ca nu-i mai place nici conopida si eu ma tot impiedicam de ea in congelator) si i-am facut felul, am citit mai multe retete si am ales sa fac cum am crezut eu ca o sa-mi placa.Este o supa foarte satioasa, eu n-am mai putut sa mananc si felul doi.  

Ingrediente

  • 550 g conopida cruda sau fiarta ( eu am avut la congelator deja fiarta)
  • 2 cartofi curatati cca 280 g
  • ceapa verde cca 100 g
  • usturoi verde cca 30 g
  • 1 ardei capia rosu
  • 40 g unt cu 82% grasime
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare
  • piper
  • nucsoara macinata cca 5 g
  • busuioc uscat cca 5 g
  • 1,5 l apa + 1 lingura delikat home made
  • 200 g smantana 25% grasime
  • crutoane cu ulei de masline si busuioc
  • bacon prajit crocant
  • optional
  • parmezan- n-am avut si n-am pus dar sigur era si mai buna supa cu parmezan

Mod de preparare

Mai intai pregatim toate ingredientele sa le avem la indemana. Curatam cartofii , ceapa, usturoiul, le spalam si apoi le taiem, cartofii cubulete mai mici, ceapa si usturoiul marunt, iar ardeiul bucatele mai mici. Intr-o cratita punem untul si uleiul de masline, lasam sa se topeasca untul si apoi adaugam ceapa si usturoiul tocate marunt, adaugam un praf de sare, le lasam sa se caleasca cca 6-7 min, apoi adaugam ardeiul si cartofii. Separat punem la fiert 1,5 l apa cu o lingura de delikat home made, lasam sa fiarba si apoi turnam in oala unde am calit legumele, acoperim cu capac si lasam sa fiarba pana cand cartofii sunt patrunsi, adaugam si conopida deja fiarta ( daca conopida este cruda o puneti odata cu cartofii sa fiarba) si mai lasam 5 min sa fiarba.  Strecuram legumele si le punem in blender, adaugam si un polonic de zeama si blendam pana obtinem o crema fina. Crema obtinuta o turnam din nou in cratita si o subtiem cu zeama ramasa, fiecare cat o vrea de subtire sau groasa. Eu am folosit toata zeama,am obtinut o supa cu o consistenta cremoasa, am adaugat nucsoara, busuioc si piper, sare daca mai este nevoie si am pus din nou pe foc cratita, la foc mic, cat timp am pregatit baconul prajit si crutoanele. Apoi am tras de pe foc cratita, intr-un castron am pus smantana si apoi am diluat-o cu  un polonic de supa crema,dupa care am amestecat cu toata supa crema. Am servit cu crutoane si bacon crocant, am presarat si un pic de busuioc si 2-3 stropi de ulei de masline si bun era si niste parmezan ras, dar n-am avut. Eu aia Gica Contra a supelor crema, cu mici exceptii, a inceput sa-mi placa, de la supa crema de usturoi mi se trage.....Cam atat am avut de spus, daca o sa va placa ce am pus eu in oala e de bine, daca nu, tot de bine este, gusturile nu se discuta. Sa aveti pofta !

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de conopida si cartof" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Supa Arthur, supa crema de legume

Postat de panacris

Supa Arthur, supa crema de legume

Legumele curățate și tăiate grosier se pun în vasul blenderului. Se asezonează de sare, ulei și se adaugă apa, apoi se setează, blenderul la al doilea program de gătire...

Citeste continuarea

Supa crema de conopida si praz

Postat de Ela68

Supa crema de conopida si praz

1. Conopida se spala, se rup buchetelele, prazul se curata si se taie in bucati. De asemenea, morcovul si cartoful se curata si se taie in bucati mai mari. 2. Se toarna apa peste legume pana...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.05.2020, 18:38
Noua ne plac mult supele crema si le mancam destul des Imi place combinatia ta
la 09.05.2020, 18:55
Madi bine ca stiu, vin si fac teste si pe voi.....
la 09.05.2020, 19:21
Super! Nu ne suparam deloc!
la 09.05.2020, 19:24
la 09.05.2020, 19:53
Te dăduși pe conopidă, parcă nu erai prietenă cu ea )) Nouă ne plac supele cremă.

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking