Ingrediente
- 300 gr creveţi congelaţi (decorticaţi)
- 1 ardei capia roşu
- 1 ceapă roşie
- 2 morcovi
- 100 gr ţelină
- 1 păstârnac
- 1 ardei iute
- 1 cartof
- ulei de măsline (pentru călit)
- 5-6 căţei usturoi
- 200 ml vin alb
- pătrunjel (opţional)
- sare (după gust)
Mod de preparare
E foarte simplu, mai ales dacă-s creveţii decongelaţi din vreme. Aceştia se spală (după decongelare) sub jet de apă şi se pun la scurs într-o sită ori pe hârtie absorbantă. Se încinge uleiul într-un vas şi se călesc creveţii până se rumenesc un pic, apoi se scot şi se lasă la scurs pe o hârtie absorbantă. În timp ce se călesc creveţii, se curăţă legumele şi se toacă. Rădăcinoasele le-am dat pe răzătoare, inclusiv cartoful. Toate acestea se călesc în uleiul în care s-au călit iniţial creveţii, stingându-se cu un pahar de vin alb, adăugându-se apă şi sare, apoi lăsându-se la fiert aproximativ 20 de minute.
După fierbere, se strecoară toate legumele şi se pasează, pasându-se şi creveţii. În supa rămasă se adaugă legumele pasate dimpreună cu creveţii (pasaţi şi ei) şi se mai dă în clocot 2-3 minute, timp în care se adaugă şi usturoiul (pisat).
Se serveşte atât fierbinte cât şi rece, cu pâine prăjită.
Poftă bună să aveţi!
p.s Scuzaţi pătrunjelul, s-a dat la fund, nedorind să fie pozat. :)))
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de creveti" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (52)
|