Supa crema de dovleac, cu castane

Postat de Ksenya in Supe
20 Dec 2020 | 4722 vizualizari
Supa crema de dovleac, cu castane

  Va prezint o supa savuroasa, satioasa si delicata.   Am preparat-o in varianta de post. Plina de nutrienti cu o aroma placuta. Rasfat pentru papilele gustative.   Iata cateva motive pentru a o prepara.    

Ingrediente

  • 500 g castane
  • 1 kg dovleac curatat de seminte si nervuri
  • 1 ceapa mare
  • cateva fire de sofran sau o jumatate de lingurita rasa de curcuma.
  • 150 ml de smantana vegetala
  • 2-3 linguri ulei masline
  • 1 morcov potrivit
  • 2 l stock de legume sau apa
  • Un varf cutit nucsoara
  • Sare dupa gust
  • Piper alb macinat dupa gust
  • Pentru garnisit (optional)
  • Sos de rodii.
  • Seminte decojite de care va plac
  • Pentru un plus de savoare o crenguta de rozmarin

Mod de preparare

 

Castanele le spalam si le crestam cu un cutit.

 Le dam la cuptor prealabil incalzit si le coacem la 180 grade C, pana observam ca s-a desfacut in zona crestata, cam 10 minute sau in functie de cuptor.

Scoatem castanele, le lasam sa raceasca atat cat sa nu ne frigem  si le decojim.

 Imediat in cuptorul incins, punem dovleacul taiat felii la copt, il lasam 20 minute, apoi ii inlaturam coaja coapta si-l punem intr-un castron.

 Intr-o oala adaugam uleiul, cand s-a incalzit suficient, adaugam ceapa taiata grosier la fel si morcovul.

Sotam, apoi adaugam curcuma sau sofranul, adaugam 2 litri de supa de legume fierbinte si lasam la foc mic 20 minute .Apoi adaugam dovleacul si pasam cu blenderul.

  Va rezulta o crema fina.

 Mai adaugam supa dupa consistenta dorita, adaugam castanele coapte, nucsoara, potrivim de sare si piper, mai lasam la foc mic 4-5 minute.  La sfarsit adaugam smantana vegetala.

 Garnisim cu sos de rodii si seminte.

 Supa este gata!

 Pofta buna!

 

 

 

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de dovleac, cu castane" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Supa cu fasole si suc de rosii

Postat de caroline

Supa cu fasole si suc  de rosii

1. Punem o oala cu apa la fiert. Cand apa a inceput sa fiarba punem mix-ul de legume si cubul knorr si lasam la fiert circa 15 minute.  2.  Fasolea o scurgem bine de apa di...

Citeste continuarea

Supa crema de dovlecei si rosii

Postat de Oana

Supa crema de dovlecei si rosii

Taiati dovleceii rondele, ceapa, telina si cartofii in cuburi si puneti legumele la fiert in 2 litri de apa Puneti rosiile in apa clocotita si lasati-le 10...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.12.2020, 17:04
Interesanta combinatia
la 20.12.2020, 17:18
Pas
la 20.12.2020, 17:24
la 20.12.2020, 17:30
Asa imi place si mie
la 20.12.2020, 17:37

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking