Supa crema de dovleac cu ghimbir servita cu grisine in sunculita crud uscata

Postat de merisor67 in Supe
19 Oct 2018 | 4363 vizualizari
Supa crema de dovleac cu ghimbir servita cu grisine in sunculita crud uscata

De când am văzut rețeta lui Alex Teacher de Supă cremă de dovleac, am știut că va fi pe placul meu, pentru că ador dovleacul în orice preparat ar fi el inclus. Și m-am bucurat că a fost și pe placul băieților mei. Eu am modificat puțin rețeta și cantitățile, punând în locul smântânii, brânză cremoasă și am adăugat în plus o ceapă și puțin ghimbir ras. Nu am folosit țelină, ci rădăcină de pătrunjel și pentru un plus de gust am folosit nucșoară. Pentru servire, am folosit o șunculiță pe care am rulat-o pe grisine și am rumenit-o la cuptor, în comparație cu Alex care a folosit bacon și crutoane.

Ingrediente

  • 750 g dovleac plăcintar, curățat
  • 1 ceapă
  • 1 cartof alb, mare
  • 1 morcov
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 150 g brânză proaspătă, cremoasă
  • 5-6 frunze de busuioc
  • puțin ghimbir ras
  • 1 l de apă
  • sare, după gust
  • piper,după gust
  • nucșoară, după gust
  • 10 grisine cu rozmarin
  • 10 felii subțiri de prosciutto
  • semințe de dovleac, pentru servit

Mod de preparare

Mai întâi curățăm legumele, le tocăm grosier, le punem într-un vas și le acoperim cu apă.

Adăugăm și o linguriță de sare și punem vasul la foc mediu, lăsând legumele să fiarbă până sunt bine pătrunse.

Între timp, ne ocupăm de ingredientele pentru servit supa cremă de dovleac.

Rulăm feliile de șuncă pe grisine, lîsându-le capetele libere și le dăm la cuptor, în tava tapetată cu hârtie de copt, pentru 10 minute, sau până când șunca este rumenită și se strânge frumos în jurul grisinelor.

Rmenim și semințele de dovleac, curățate, într-o tigaie pe foc, doar pentru1 minut, să nu se ardă.

Când legumele sunt bine fierte, le scurgem de supă și le trecem prin blender, transformându-le într-un piure cremos.

Adăugăm brânza cremoasă pe care mai întâi o diluăm cu puțină supă.

Adăugăm puțin ghimbir ras, piper și nucșoară, după gust și frunzele de busuioc rupte.

Mai trecem odată ingredientele prin blender și diluăm supa cremă cu puțină supă fierbinte, până obținem consistența dorită.

O mai fierbem pentru 2-3 clocote, să se întrepătrundă toate aromele, apoi o lăsăm să se tempereze ușor.

Servim supa cremă de dovleac cu grisinele înfășurate în șuncă și presărată cu semințe de dovleac, coapte.

Este foarte gustoasă și foarte hrănitoare!

Să vă fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de dovleac cu ghimbir servita cu grisine in sunculita crud uscata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Supa de vitel cu taitei de casa

Postat de gicuta69

Supa de vitel cu taitei de casa

Spalam oasele de vitel si le punem la fiert in apa rece cu un praf de sare.Indepartam  spuma formata . Mai adaugam apa cand scade. Cand carnea incepe sa devina frageda,punem legumele taiate...

Citeste continuarea

Halászlé -Supa ungureasca de peste

Postat de Mokuska

Halászlé -Supa ungureasca de peste

Capul si coada bine curatate, legumele curatate si tocate, precum si toate condimentele dupa gust le punem la fiert 1 ora. Strecuram zeama, capul si coada, precum si oasele foarte mari ce au...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.10.2018, 10:39
Ce supă interesantă...! Cred că e foarte dulce, judecând după ingrediente...?
la 19.10.2018, 11:19
Mulțumesc, Rodica! Nu este dulce, este ușor acrișoară de la crema de brânză și ușor picantă.
la 19.10.2018, 11:56
Foarte apetisanta!
la 19.10.2018, 12:02
apetisanta si interesanta totodata
la 19.10.2018, 12:29

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking