Ingrediente
- Legume ( le-am cantarit, dar nu este musai )
- 1 ciuperca champignon = 70 g
- 1 morcov =76 g
- 1 pastarnac =42 g
- 1 ceapa de apa =74 g
- 1 cartof alb =247 g
- 4 catei de usturoi =20 g
- 200 g amestec de rosii si ardei home made
- 25 g unt
- 70 g cascaval afumat
- sare
- piper
Mod de preparare
Mi-am pregatit legumele, mai putin usturoiul, le-am curatat si le-am spalat, apoi le-am taiat mai marunt si le-am pus in apa rece, cat sa treaca de 3 degete dupe ce le-am acoperit cu apa. Am presarat putina sare si am pus legumele la fiert pana ce acestea au devenit moi si apa a scazut la jumatate. Le-am pus in blender si am adaugat amestecul de rosii si ardei, separat am curatat usturoiul si l-am taiat marunt, apoi am pus unt in cratita unde au fiert legumele si am calit usturoiul, cat sa se inmoaie putin, apoi am rasturnat totul in blender si am blendat pana am obtinut o crema. Cascavalul l-am taiat mai marunt si l-am pus la final in blender maruntindu-l bine. Am transferat totul in cratita unde am fiert legumele, am clatit blenderul si apa am turnat-o peste supa crema, am lasat la foc mic cat sa dea in 2-3 clocote, am potrivit de sare, am adaugat si piper macinat. Am servit cu crutoane de paine si ardei rosu. Sincer nu ma asteptam sa-mi placa atat de mult, recunosc iar am mancat ca haplea , ca sa fac sunt pofticioasa si cand mi se pune pata pe ceva chiar ca-s haplea.....si uite asa am ajuns la vorba aia '' niciodata nu spune niciodata '', ma rog, cu miste exceptii ca am chestii pe care chiar nu vreau sa le incerc nici piscata cu ceara, incapatanata leoaica.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de legume cu cascaval afumat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|