Supa crema de legume cu parmezan

Postat de Irina in Supe
17 Mar 2014 | 7475 vizualizari
Supa crema de legume cu parmezan

MIe imi plac tare mult supele creme de legume, in orice combinatie. Le mananc simple, doar cu crutoane si aromate cu putin busuioc, sau mai consistente, imbogatite cu smantana sau parmezan. Pentru supa crema de legume am pregatit si cateva chipsuri de morcovi, care au colorat-o frumos.

Ingrediente

  • 1 fenicul
  • 1 ceapa alba
  • 3 morcovi mici
  • 2 pastarnaci
  • 2 teline
  • 1 cartof mare
  • 1 morcov pentru chipsuri
  • un strop de ulei
  • sare
  • busuioc
  • parmezan ras
  • frunze de busuioc proaspat

Mod de preparare

Am curatat intai legumele si le-am pus la fiert.

Am curatat si morcovul pentru chipsuri, l-am sters si l-am taiat rondele subtiri. Am condimentat cu sare si am stropit cu foarte putin ulei rondelele, dupa care le-am pus in cuptorul incins pana s-au uscat si rumenit putin de tot, iar marginile au inceput sa se onduleze. Exact ca la chipsuri. Le-am scos din cuptor si le-am lasat la racit.

(Facusem si niste chipsuri de sfecla, dar le-am rumenit prea tare, asa ca am renuntat la ele.)

Legumele s-au mai racit putin, asa ca le-am pus in vasul robotului si le-am mixat cu un praf de sare, pana s-au transformat intr-un piure fin. Am adaugat si zeama de la supa treptat, pana am incorporat-o. Nu o folositi toata daca vi se pare prea multa!

Supa am turnat-o in boluri, am adaugat parmezan ras, am presarat si cateva chpsuri de morcov si am decorat cu frunzulite de busuioc proaspat.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de legume cu parmezan" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (37)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Supa delicioasa de ciuperci brune cu branzeturi

Postat de Constelatialeu

Supa delicioasa de ciuperci brune cu branzeturi

Iata cum se prepara Supa delicioasa de ciuperci brune cu branzeturi Am pus la fiert morcovul, ardeiul, ceapa uscata, ceapa verde si rosiile cherry, binenteles dupa ce le-am curatat , spalat si...

Citeste continuarea

Supa crema de conopida si cartof

Postat de Constelatialeu

Supa crema de conopida si cartof

Mai intai pregatim toate ingredientele sa le avem la indemana. Curatam cartofii , ceapa, usturoiul, le spalam si apoi le taiem, cartofii cubulete mai mici, ceapa si usturoiul marunt, iar ardeiul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.03.2014, 22:35
Buna si sanatoasa.
la 17.03.2014, 22:37
mersi, Tabita!
la 17.03.2014, 22:39
Wow cum arata! Si eu ador supele crema de legume...a ta e perfecta draga mea!
la 17.03.2014, 22:40
Ce interesant cu chipsuri
la 17.03.2014, 22:41
Rux, iti multumesc!

Vezi toate comentariile (37)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking