Supa crema de linte cu ardei kapia copt

Postat de katty in Supe/Ciorbe
25 Ian 2020 | 2508 vizualizari
Supa crema de linte cu ardei kapia copt

Prepar destul de des supa crema de linte deoarece sunt fan. De data asta am incercat o varianta cu ardei kapia copt.

Ingrediente

  • 200 gr linte rosie
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 4-5 ardei kapia copti
  • 2 foi de dafin
  • 1 crenguta cimbru
  • sare
  • piper negru macinat
  • boia dulce
  • boia iute
  • lamaie pentru acrit
  • crutoane sau paine prajita cu busuioc si oregano ptr sevit
  • 2 linguri ulei de masline

Mod de preparare

Spalam lintea in mai multe ape, apoi o punem intr-o oala  si adaugam apa. Apa  trebuie sa acopere lintea  si sa treaca cu vreo doua degete. Punem la foc  impreuna cu morcovul, ceapa, foile de dafin, putina sare si crenguta de cimbru.Spumam de cate ori este nevoie si fierbem pana legumele sunt moi.

Intre timp coacem ardeii kapia, ii descojim si le scoatem cotorul cu seminte,(eu i-am avut la congelator). Taiem ardeii kapia fasii mai mici, ii adaugam in ciorba, apoi scoatem foile de dafin si crenguta de cimbru si mixam bine compozitia. Adaugam piper, sare dupa gust, boia iute si dulce(doar daca vrem  ca supa crema sa fie mai rosie) si punem din nou la foc sa mai dea cateva clocote. Adaugam apa cat este nevoie, sa nu fie prea groasa.Servim supa crema fierbinte acrita cu zeama de lamaie alaturi de crutoane sau felii de paine  pe care le-am stropit cu ulei de masline, oregano si busuioc uscat si le-am uscat in cuptor la temperatura  medie.Presaram deasupra putin ulei de masline.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de linte cu ardei kapia copt" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Supa crema de conopida

Postat de mihaelastanescu

Supa crema de conopida

Intr-o tigaie prajiti bacon-ul  pana cand devine crocant, cam 6-8 minute. Scoateti baconul  pe un prosop de hartie pentru a inlatura grasimea. Topiti untul intr-o cratita incapatoare...

Citeste continuarea

Ciorba de stevie

Postat de panacris

Ciorba de stevie

Legumele (ceapa, morcovii, patrunjelul, pastarnacul, ardeiul kapia, apio si dovlecelul) se curata, apoi se taie marunt si se pun la calit intr-un vas mai inalt, cu ulei si putina apa, pana devin...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.01.2020, 21:25
la 25.01.2020, 21:26
minunata
la 25.01.2020, 21:30
Cred ca ardeii copti, ii dau un gust aparte!
la 25.01.2020, 21:33
Tot nu am vorbe cu lintea...
la 25.01.2020, 21:50
Clementina cedez cu drag portia mea de carne pentru o portie de linte, naut sau broccoli!Chiar si pentru 2 oua...prajite!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking