Supa crema de linte( de post)- "Şorbat adass"

Postat de Mihaela11_jo in Mancaruri de post
17 Noi 2010 | 11314 vizualizari
Supa crema de linte( de post)- "Şorbat adass"

Aceasta reteta de supa crema de linte este specifica Palestinei si este foarte buna pentru post, fiind foarte satioasa.Se foloseste lintea portocalie si se consuma cu lipie araba sau crutoane de paine.

Ingrediente

  •  300 g linte portocalie, speciala pentru supe (decojita)
  • 1 ceapa mare
  • 6 catei de usturoi integi
  •  2-3 linguri de ulei de masline
  •  2  lingurite de chimin
  •  1 lingurita de Deli’kat de legume sau  Vegeta  
  • frunza de patrunjel verde
  •  sare dupa gust
  •  1 lamaie
  •  2 l apa

Mod de preparare

Lintea se curata si se spala.

Intr-o  cratita antiaderenta  se prajeste ceapa in ulei de masline.

Se adauga  lintea, chiminul ,cateii de usturoi intregi  si se mai calesc 3-4 minute in ulei.

Se adauga apa fierbinte, se potriveste de  sare si se lasa  la foc mic cca. 25 minute.

Supa se paseaza prin strecuratoarea de rosii si se pune la ultimele clocote ; se adauga frunza de patrunjel verde taiata mai mare.

Se serveste fierbinte acrita cu zeama de lamaie cu lipie araba sau  crutoane inmuiate in supa.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de linte( de post)- "Şorbat adass"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Mancare de post - tocanita de cartofi cu ardei copt

Postat de aliliana

Mancare de post - tocanita de cartofi cu ardei copt

Cartofii, ceapa, morcovul ( eu am avut pus de la congelator) de curata, spala si toaca. Patrunjelul si cimbrul se spala si se pun la scurs.  Usturoiul se curata si se toaca marunt sau se...

Citeste continuarea

Mancare taraneasca de cartofi

Postat de AdrianUdrea

Mancare taraneasca de cartofi

Se spala cartofii si se pun la fiert in apa clocotita, cu putina sare. Ceapa se toaca solzisori si se caleste in ulei, pana isi schimba culoarea, impreuna cu doi catei de usturoi dati pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.11.2010, 14:53
Frumoasa prezentare
la 17.11.2010, 16:10
super cu sigurantadar de unde linte portocalie?
la 17.11.2010, 16:54
Excelent arata
la 17.11.2010, 17:09
Draga Nadina,
Eu traiesc in Iordania , dar am vazut la supermaket la Timisoara.
la 17.11.2010, 17:10
Multumesc Sylvie
Nu am reusit sa finalizam proiectul de Pasti, dar sper sa te inspir cu cateva bucate de post.Sper sa reusesti ce ti-ai propus.

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking