Ingrediente
- 1 pahar cu linte rosie
- 1 morcov
- 1 cartof
- 1 lingura bulion
- sare
- piper
- boia de ardei iute/dulce
- fulgi de ardei iute
- menta uscata
- lamaie
- 6 pahare cu apa
Mod de preparare
Se spala lintea in mai multe ape si se pune la fiert cu 6 pahare cu apa. Cand lintea incepe sa fiarba, luam spuma de deasupra si adaugam legumele: ceapa, morcovul si cartoful, taiate in patru. Se adauga putina sare si se lasa la fiert intr-o oala cu capac la foc mic jumatate de ora, pana ce lintea se farama iar legumele devin moi.
Dupa ce s-au fiert legumele, se ia supa de pe foc, se adauga o lingura de bulion, sare (daca mai este nevoie), piper (daca ne place mai picant), boia de ardei iute/dulce, jumatate de lingura cu menta uscata si se mixeaza totul la blender sau se paseaza printr-o sita. In functie de consistenta dorita, mai putem adauga in supa apa sau suc de rosii.
Supa astfel pregatita o punem inapoi in cratita si o mai dam o data in clocot.
Se serveste calda cu fulgi de ardei iute presarati deasupra si zeama de lamaie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de linte rosie" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (11)
|