Ingrediente
- 150 g bacon feliat, afumat
- o ceapa
- 1 morcov mare
- o capatana mica de telina
- 3-4 ciuperci
- 400 g mazare congelata
- crutoane aromate
- sare
- piper
Mod de preparare
Spalam legumele si le portionam in 2-3 bucati.
Intr-o tigaie cu ulei incins punem la prajit feliile de bacon, pana ce acestea devin usor crocante.
Separat, calim usor ceapa, morcovul, telina si ciupercile. Adaugam mazarea si apa fierbinte ( numai cat sa acopere legumele) si fierbem 20 minute. Cand toate legumele sunt moi le scoatem cu o paleta si le pasam cu blenderul, ajutandu-ne de lichidul in care au fiert. Pentru un plus de aroma, punem in blender si 5-6 felii prajite de bacon. Adaugam apa astfel incat sa obtinem consistenta dorita, apoi condimentam cu sare si piper. ( De obicei eu folosesc toata apa in care au fiert , fara ca supa sa iasa prea moale sau prea consistenta).
Servim supa fierbinte, alaturi de crutoane aromate si felii crocante de bacon afumat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de mazare cu bacon afumat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (30)
|