Supa crema de mazare cu bacon afumat

Postat de Ina in Supe/Ciorbe
31 Mar 2016 | 5098 vizualizari
Supa crema de mazare cu bacon afumat

Ingrediente

  • 150 g bacon feliat, afumat
  • o ceapa
  • 1 morcov mare
  • o capatana mica de telina
  • 3-4 ciuperci
  • 400 g mazare congelata
  • crutoane aromate
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Spalam legumele si le portionam in 2-3 bucati.

Intr-o tigaie cu ulei incins punem la prajit feliile de bacon, pana ce acestea devin usor crocante. 

Separat, calim usor ceapa, morcovul, telina si ciupercile. Adaugam mazarea si apa fierbinte ( numai cat sa acopere legumele) si fierbem 20 minute. Cand toate legumele sunt moi le scoatem cu o paleta si le pasam cu blenderul, ajutandu-ne de lichidul in care au fiert. Pentru un plus de aroma, punem in blender si 5-6 felii prajite de bacon. Adaugam apa astfel incat sa obtinem consistenta dorita, apoi condimentam cu sare si piper. ( De obicei eu  folosesc toata apa in care au fiert , fara ca supa sa iasa prea moale sau prea consistenta).

Servim supa fierbinte, alaturi de crutoane aromate si felii crocante de bacon afumat.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de mazare cu bacon afumat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (30)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Crema de mazare cu ou posat si bacon afumat

Postat de ctlina

Crema de mazare cu ou posat si bacon afumat

Asezati feliile de bacon separat, intr-o tigaie adanca, rece. Gatiti la foc potrivit, baconul se va colora treptat, intoarceti-l dupa cateva minute si gatiti-l pe ambele parti pana va avea o...

Citeste continuarea

Supa-crema de mazare

Postat de vero_closca

Supa-crema de mazare

telina se curata si se taie cubulete.painea se taie cubulete si se rumeneste la cuptor.beiconul se taie fasiute marunte si se rumeneste intr-o tigaie fara grasime. telina se pune la fiert in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.03.2016, 20:30
as manca vreo doua linguri!..ca atat am voie! , in rest, as servi-o toata!
la 31.03.2016, 20:33
Lili, e delicioasa
la 31.03.2016, 20:34
Si din asta vreau
la 31.03.2016, 20:34
Servesc baconul...
la 31.03.2016, 20:36
ce culoare frumoasa are si ce buna trebuie sa fie!

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking