Supa crema de morcovi
Postat de adnia in Supe
22 Mar 2013 | 3552 vizualizari
Cred ca v-am mai spus in cateva randuri cate de iubite sunt supele-crema in familia mea: baietii mei le adora, iar eu sunt foarte incantata. Pe langa faptul ca sunt foarte hranitoare, ele imi dau avantajul de a "ascunde" toate legumele pr care fiul meu nu le accepta altfel. Stiind ca iubeste morcovii oricum i-as da, nu am ezitat sa pregatesc si aceasta supa minunata!
Pana sa va dau reteta, o sa va amintesc ca, fiind portocalii, morcovii au o concentratie foarte puternica de antioxidanti (ca si legumele si fructele galbene), sunt plini de vitamine (A, K, C, B6), sunt o sursa buna de fibre si contin potasiu si mangan.
Atentie insa, daca urmati o cura de slabire: morcovii fierti au un indice glicemic mare ( 85, nu sunt recomandati, mai ales in dieta Montignac), insa cei cruzi sunt exact invers, adica au un indice glicemic mai mic (30).
Totusi, nu e cazul sa va ingrijorati: Chiar daca au un IG ridicat,aceste alimente au un continut in glucide pure foarte scazut (cca 5%) .Consumul lor in cantitati normale ar trebui sa aiba deci un efect neglijabil asupra glicemiei.