Supa crema de morcovi si telina, cu crutoane si afumatura

Postat de RODIMUR in Supe
8 Noi 2020 | 3369 vizualizari
Supa crema de morcovi si telina, cu crutoane si afumatura

Ne plac supele cremă, nu de azi, de ieri, ci dintotdeauna și așa se face că aceasta este a douăsprezecea pe care o postez aici. De această dată (pentru că intenția declarată este de a diversifica neîncetat meniul!) am făcut o supă cremă de morcovi, la care am adăugat țelină în proporție aproape egală, pentru a compensa gusturile. Evident, am adăugat și doi cartofi care dau consistență oricărui fel de supă cremă. În final, a ieșit o supă absolut delicioasă și cu o culoare foarte frumoasă. Am servit-o cu crutoane și feliuțe, prăjite ușor, de kaiser. Am mai pus alături smântână, pentru cine dorește un adaos de consistență și chiar și un ardei iute, pentru cine dorește ca supa să aibă un gust ușor picant. De fapt, intenția inițială era să adaug și câteva rondele de ardei iute, în timpul preparării, dar am renunțat, în favoarea alegerii pe care o poate face fiecare. Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 3 litri de supă cremă densă.

Ingrediente

  • 4 morcovi mari
  • 1/2 țelină mare
  • 2 cepe galbene
  • 2 cartofi
  • ulei de floarea soarelui, pentru călit ceapa
  • 4 căței de usturoi
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • Pentru servit:
  • crutoane
  • feliuțe prăjite de kaiser
  • smântână (opțional)
  • ardei iute (opțional)

Mod de preparare

Se curăță morcovii, țelina și cartofii, se spală bine, se taie și se pun la fiert, cu 4 litri de apă.

Cât timp fierb legumele, se curăță ceapa, se spală, se taie mărunt și se călește ușor în ulei suficient și la foc mic, până ce se înmoaie și devine transparentă. La sfârșit, când se ia tigaia cu ceapa călită de pe foc, se adaugă în uleiul fierbinte și usturoiul, curățat, spălat și mărunțit în prealabil.

Când legumele au fiert bine (se verifică înțepând cu o furculiță) se strecoară și se păstrează zeama. Se pasează grosier legumele, după care se dau prin blender, odată cu ceapa călită cu usturoiul, până ce devin o pastă densă.

Se toarnă pasta de legume într-o oală și dacă este prea groasă, se mai adaugă apă caldă. Se mai dă un clocot, iar la sfârșitul preparării se condimentează supa cremă, după gust cu; sare, piper și cimbru.

Se servește caldă, cu crutoane pregătite în prealabil și cu feliuțe prăjite de kaiser.

Cine dorește poate adăuga smântână.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de morcovi si telina, cu crutoane si afumatura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Supa-crema de naut cu afumatura

Postat de lilik

Supa-crema de naut cu afumatura

Punem de seara nautul la inmoi intr-un vas incapator cu apa. A doua zi il clatim in mai multe ape si il mai lasam in apa pana avem totul pregatit. Curatam ceapa,morcovii si telina si le...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.11.2020, 22:04
O supa tare gustoasa si aromata!
la 08.11.2020, 22:14
Așa este, Mirela... Mulțumesc frumos!
la 08.11.2020, 23:48
Bună buna!
la 08.11.2020, 23:59
Ce frumoasa supa !!!
la 09.11.2020, 05:14
Mulțumesc frumos, Andra!

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking