Ingrediente
- 4 morcovi mari
- 1/2 țelină mare
- 2 cepe galbene
- 2 cartofi
- ulei de floarea soarelui, pentru călit ceapa
- 4 căței de usturoi
- sare
- piper
- cimbru
- Pentru servit:
- crutoane
- feliuțe prăjite de kaiser
- smântână (opțional)
- ardei iute (opțional)
Mod de preparare
Se curăță morcovii, țelina și cartofii, se spală bine, se taie și se pun la fiert, cu 4 litri de apă.
Cât timp fierb legumele, se curăță ceapa, se spală, se taie mărunt și se călește ușor în ulei suficient și la foc mic, până ce se înmoaie și devine transparentă. La sfârșit, când se ia tigaia cu ceapa călită de pe foc, se adaugă în uleiul fierbinte și usturoiul, curățat, spălat și mărunțit în prealabil.
Când legumele au fiert bine (se verifică înțepând cu o furculiță) se strecoară și se păstrează zeama. Se pasează grosier legumele, după care se dau prin blender, odată cu ceapa călită cu usturoiul, până ce devin o pastă densă.
Se toarnă pasta de legume într-o oală și dacă este prea groasă, se mai adaugă apă caldă. Se mai dă un clocot, iar la sfârșitul preparării se condimentează supa cremă, după gust cu; sare, piper și cimbru.
Se servește caldă, cu crutoane pregătite în prealabil și cu feliuțe prăjite de kaiser.
Cine dorește poate adăuga smântână.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de morcovi si telina, cu crutoane si afumatura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
|