Ingrediente
- 250 gr naut uscat
- 2 morcovi
- 1 ceapa rosie
- 1 tija de telina
- coaste afumate de porc(dupa placul fiecaruia)
- ulei de masline
- sare,piper
- crutoane de paine integrala
Mod de preparare
Punem de seara nautul la inmoi intr-un vas incapator cu apa.
A doua zi il clatim in mai multe ape si il mai lasam in apa pana avem totul pregatit.
Curatam ceapa,morcovii si telina si le tocam marunt,apoi le punem cu 3-4 linguri de ulei de masline la innabusit.
Cand s-au inmuiat punem nautul,lasam putin,apoi punem apa cat sa acopere de o palma.
Cand incepe sa clocoteasca punem afumatura ,spalata bine inainte,apoi lasam sa fiarba la foc mic pana nautul este fiert.
Cand este gata potrivim de sare si piper,apoi scoatem coastele din oala si cu blenderul de mana facem crema de naut.
O servim calda cu putin ulei de masline crud si crutoane de paine integrala(si bineanteles cu afumatura).
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa-crema de naut cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (32)
|