Supa de naut cu usturoi si lamaie

Postat de Brindusa in Supe
21 Mar 2012 | 4175 vizualizari
Supa de naut cu usturoi si lamaie

Ingrediente

  • 150 ml ulei de masline extravirgin
  • 12 catei de usturoi, feliati
  • 2 cepe mari, taiate
  • 600 g naut
  • 2 linguri faina
  • sucul de la 2 lamai
  • 1 ramurica de rozmarin
  • 5 l supa de legume sau supa clara de pui
  • sare, piper dupa gust
  • patrunjel pentru servit

Mod de preparare

Pune nautul in apa peste noapte, ca sa se hidateze. A doua zi spala-l si scurge-l bine.

Incalzeste uleiul si caleste in el, usor, ceapa. Adauga si usturoiul si aureste-l putin. Ai grija sa nu le arzi!

Adauga nautul si supa de pui. Poti sa adaugi si niste apa, astfel incat lichidul sa fie cam 5 cm deasupra nautului. Pune rozmarinul si fierbe la foc mic, pana ce nautul e fiert bine.

Scoate ramurica de rozmarin si strecoara supa. O parte din boabele de naut le pasezi in blender. Eu la inceput am blenduit doar o mica parte, dar nu mi-a placut supa asa, pentru ca restul de boabe erau prea tari. Si atunci am blenduit cam 3/4 din ele. Asa mi s-a parut mai fina. Voi faceti cum va place mai mult.

Amestecati faina cu cateva linguri de supa, ca sa se faca o pasta fara cocoloase. Adauga faina in supa si amesteca bine. Pune si nautul si lasa sa fiarba la foc mic inca 2 minute. 

Pune si zeama de lamaie, potriveste de sare si piper. Serveste supa presarata cu patrunjel

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de naut cu usturoi si lamaie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Harira - Supa crema de legume cu vita si taitei, a la Maroc

Postat de hanna

Harira - Supa crema de legume cu vita si taitei, a la Maroc

Se incinge uleiul in oala si se adauga ceapa, usturoiul si carnea. Se lasa la rumenit pana ceapa devine aurie. Se adauga legumele (cartofii, morcovii, ardeiul si patrunjelul) si peste se toarna...

Citeste continuarea

Piept de pui cu sos racoritor si cus-cus

Postat de Toamna07

Piept de pui cu sos racoritor si cus-cus

Pieptul de pui ,se spala foarte bine,se usuca,se taie in doua si se pune la marinat timp de 2 ore cu sare,piper,2 linguri de ulei de masline,coaja si zeama de lamaie. Intre timp pregatim...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.03.2012, 19:34
la 21.03.2012, 19:59
interesanta combinatie!!
la 21.03.2012, 20:36
trebuie sa fie buna
la 21.03.2012, 20:43
am pus si eu ochii pe o supa cu naut acu vreo doua luni...inca n-am ajuns la ea tare faina
la 21.03.2012, 20:51
Trebuie sa fie buna!

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking