Ingrediente
- 1 kg rosii romanesti de la tarani din piata
- 1/2 borcan zarzavat de ciorbe (telina, morcov, pastarnac,gogosar)
- 1 l apa plata
- sare si piper macinat dupa gust
- 2 linguri fulgi de cartofi
- marghiran uscat de la Delikat si crutoane pentru servire
Mod de preparare
Spalam rosiile, le taiem in sferturi si le indepartam coditele si partea lemnoasa.
Punem rosiile la fiert intr-un litru de apa plata impreuna cu zarzavatul pentru ciorbe.
Lasam la fiert 15 minute, apoi scurgem supa intr-o alta oala, iar legumele fierte se trec impreuna cu fulgii de cartofi prin robot, pana obtinem o pasta fina pe care o vom adauga la supa scursa si o asezonam cu sare si piper macinat dupa gust.
Lasam sa mai dea cateva clocote, oprim focul, portionam si servim supa alaturi de crutoane si maghiran uscat de la Delikat.
Cu adevarat delicioasa aceasta supa!
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de rosii cu maghiran" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
|