Ingrediente
- 2 castraveti mari
- 500 gr chefir sau iaurt( cu putina grasime)
- 2 fire de marar
- 4 felii de paine de tara
- 2 catei de usturoi
- felii de lamaie
- 2 linguri ulei extarvirgin de masline
- sare dupa gust
Mod de preparare
Spalati si curatati coaja castravetilor, taiati-i bucatele si puneti-i in vasul blenderului. Adaugati chefirul si un varf de cutit de sare si amestecati pana obtineti o crema moale pe care o turnati intr-un vas mai mare.
Spalati mararul, tocati-l si pastrati cateva fire pentru ornat, punand restul peste crema.
Amestecati si dati la rece 1/2 ora.
Frecati feliile de paine de tara( de casa) cu usturoiul curatat si taiati-le cubulete sau fasii( cum doriti).
Prajiti-le doua minute in cuptorul incins.
Stropiti crutoanele cu uleiul de masline.
Ornati cu felii de lamaie si firul de marar.
Chefirul este o bautura originara din Caucaz cu gust placut acidulata si revigoranta obtinuta din lapte fermentat. Numele vine din turcescul " Kef" care inseamna bunastare.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema rece de castraveti cu chefir" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (26)
|