Supa cu brocoli

Postat de mihaelar63 in Supe
3 Oct 2016 | 5013 vizualizari
Supa cu brocoli

  Am pus in gradina rasad de brocoli . Nu au iesit capatinile acelea bogate ce le vedem la supermarket . Am fost putin dezamagita  de micile inflorescente verzui pana am vazut intr-o emisiune culinara  italiana ca este un alt soi de brocoli . Am preparat pe parcursul verii supe gustoase cu aceste inflorescente crude si pline de vitamine . Este atat de delicios incat abia asteptam sa gustam din supica. .

Ingrediente

  • 500 gr brocoli verde
  • 300 gr kaizer semi-afumat
  • 200 gr smantana sau iaurt grecesc
  • 50 ml ulei masline
  • 2 linguri orez
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 ardei rosu
  • zeama lamaie
  • sare
  • piper

Mod de preparare

  1. Curatati si spalati legumele .
  2. Tocati marunt ceapa .
  3. Taiati cubulete morcovii si ardeiul .
  4. Taiati cuburi Kaizerul.
  5. Caliti usor kaizerul  in ulei doar atat cat sa-si lase din gust .
  6. Adugati ceapa morcovul si ardeii . Caliti impreuna pana ceapa devine sticloasa .
  7. Completati cu doi litrii apa calda . Sarati .
  8. Se pune in acest moment orezul .
  9. Se fierbe aproximativ 10-15 minute pana morcovul este aproape fiert . In acest moment se aduga buchetetelele de brocoli.
  10. Reduceti intensitatea fierberii si dregeti supa cu smantana diluata cu apa calda [ astfel nu se fac cocoloase ] .
  11. Gustati supa sarati daca mai este nevoie si piparati .
  12. Daca preferati puteti sa adugati zeama de lamaie .
  13.    Pofta buna !!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa cu brocoli" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (31)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Supa Arthur, supa crema de legume

Postat de panacris

Supa Arthur, supa crema de legume

Legumele curățate și tăiate grosier se pun în vasul blenderului. Se asezonează de sare, ulei și se adaugă apa, apoi se setează, blenderul la al doilea program de gătire...

Citeste continuarea

Coronita de coaste cu umplutura de stafide si alune

Postat de alice_ciobanu

Coronita de coaste cu umplutura de stafide si alune

 Mai intai praincalzim cuptorul la treapta 6 sau 200 grade. Coastele de porcusor, fara grasime, le razuim pe o lungime de 4 cm. pentru a le dezgoli de carne. Le intepam apoi din loc in loc...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.10.2016, 14:59
Arata foarte bine supa! As vrea si eu!
la 03.10.2016, 15:02
Cu mare drag Nu-ti pot descrie diferenta de gust fata de cel,, de cumparat'' . Delicios !!!!
la 03.10.2016, 15:02
o bunatate!
la 03.10.2016, 15:04
sigur e tare buna!
la 03.10.2016, 15:04
Asa este Daniela . Cred ca si pentru copilas este hranitoare . Bineinteles renuntand la prajeala si inlocuind grasimea cu pui sau curcan

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking