Supa cu bureti de roua , jambon si smantana

Postat de mihaelar63 in Supe
7 Oct 2015 | 4434 vizualizari
Supa cu bureti de roua , jambon si smantana

Cum vremea a fost ploioasa ,beneficiem de oportunitatea de a gati cu ciuperci proaspete . Cand gasesc mai intai le cumpar fara a sta pe ganduri , mai apoi acasa ma gandesc in ce prepart vor ajunge . Pentru ca nu aveam supa/ ciorba m-am hotarat ca buretii de roua sa fie inclusi in meniu intr-o supa . Farfuria din imagine face parte dintre cele mostenite de la bunica mea , Horoatul Crasnei ,Salaj.

Ingrediente

  • 500 gr ciuperci de roua
  • 250 gr jambon semi-afumat
  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel radacina
  • 1 gogosar
  • 1 foaie dafin
  • 3 linguri orez
  • 4 linguri ulei
  • 2 l supa limpede de pui
  • 1 pahar smantana
  • varh cutit pudra de turmeric
  • patrunjel verde
  • piper alb
  • sare
  • zeama lamie -optional

Mod de preparare

  1. Curatati si spalati legumele .
  2. Curatati buretii de impuritati si ii spalati intr-o sita pe care o scufundati de cateva ori intr-un vas cu apa mai mare .[ astfel buretii care sunt foarte delicati nu se vor sfarma ]
  3. Taiati in patrate jambonul.
  4. Taiati morcovul si patrunjelul radacina, in jumatate pe lungime , apoi le feliati obtinand jumatati de rondele . Tocati ceapa .Taiati julien gogosarul .
  5. Caliti usor ceapa , morcovul , patrunjelul radacina si gogosarul pana acestea incep sa se inmoaie . Adugati orezul si jambonul si le mai caliti inca 5 minute , amestecand usor .
  6. Adugati supa de pui si foaia de dafin  . Sarati si lasati la fiert 15 minute foc mediu .
  7. Se pun ciupercile reducand intensitatea fierberii . Se fierb inca 10 minute impreuna .
  8. Dregeti supa cu smantana amestecata cu pudra  de turmeric , piper alb .
  9. Gustati si sarati daca mai este nevoie .
  10. Serviti supa cu patrunjel verde presarat deasupra .
  11. Acriti cu zeama de lamaie daca preferati .
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa cu bureti de roua , jambon si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Supă/ciorbă de legume

Postat de panacris

Supă/ciorbă de legume

Leurda, ceapa verde și usturoiul verde se curăță, se spală și se toacă mărunt. Se pun la călit în puțin ulei și apă, cca. 5 minute la foc mediu, acoperit. Între timp se...

Citeste continuarea

Supa crema de fasole verde

Postat de katty

Supa crema de fasole verde

Curatam ceapa, o spalam si o taiem in bucatele mai mari. O punem la calit in 2 linguri de ulei. Cand ceapa s-a inmuiat, adaugam 2 catei de usturoi taiati marunt. Lasam putin sa isi elibereze...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.10.2015, 16:06
buna buna
la 07.10.2015, 16:13
la 07.10.2015, 16:17
Fuuuuugi de-aici cu buretii astia! Eu nu am mai mancat de mult si tare pofta imi faci )
la 07.10.2015, 16:20
Merisor sunt la promotie nu pot sa refuz ))
la 07.10.2015, 16:25

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking