Supa cu bureti de roua , jambon si smantana

Postat de mihaelar63 in Supe
7 Oct 2015 | 4398 vizualizari
Supa cu bureti de roua , jambon si smantana

Cum vremea a fost ploioasa ,beneficiem de oportunitatea de a gati cu ciuperci proaspete . Cand gasesc mai intai le cumpar fara a sta pe ganduri , mai apoi acasa ma gandesc in ce prepart vor ajunge . Pentru ca nu aveam supa/ ciorba m-am hotarat ca buretii de roua sa fie inclusi in meniu intr-o supa . Farfuria din imagine face parte dintre cele mostenite de la bunica mea , Horoatul Crasnei ,Salaj.

Ingrediente

  • 500 gr ciuperci de roua
  • 250 gr jambon semi-afumat
  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel radacina
  • 1 gogosar
  • 1 foaie dafin
  • 3 linguri orez
  • 4 linguri ulei
  • 2 l supa limpede de pui
  • 1 pahar smantana
  • varh cutit pudra de turmeric
  • patrunjel verde
  • piper alb
  • sare
  • zeama lamie -optional

Mod de preparare

  1. Curatati si spalati legumele .
  2. Curatati buretii de impuritati si ii spalati intr-o sita pe care o scufundati de cateva ori intr-un vas cu apa mai mare .[ astfel buretii care sunt foarte delicati nu se vor sfarma ]
  3. Taiati in patrate jambonul.
  4. Taiati morcovul si patrunjelul radacina, in jumatate pe lungime , apoi le feliati obtinand jumatati de rondele . Tocati ceapa .Taiati julien gogosarul .
  5. Caliti usor ceapa , morcovul , patrunjelul radacina si gogosarul pana acestea incep sa se inmoaie . Adugati orezul si jambonul si le mai caliti inca 5 minute , amestecand usor .
  6. Adugati supa de pui si foaia de dafin  . Sarati si lasati la fiert 15 minute foc mediu .
  7. Se pun ciupercile reducand intensitatea fierberii . Se fierb inca 10 minute impreuna .
  8. Dregeti supa cu smantana amestecata cu pudra  de turmeric , piper alb .
  9. Gustati si sarati daca mai este nevoie .
  10. Serviti supa cu patrunjel verde presarat deasupra .
  11. Acriti cu zeama de lamaie daca preferati .
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa cu bureti de roua , jambon si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Retete similare

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Postat de Pungasa_Rogue

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Sira de rata se portioneaza, se spala si se fierbe la foc mic pentru 30 de minute in circa 2,5 l apa cu putina sare in oala sub presiune. Dupa trecerea acestui interval de timp, se lasa oala sa...

Citeste continuarea

Supa-crema de ciuperci

Postat de Pungasa_Rogue

Supa-crema de ciuperci

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Se pune la calit intr-o craticioara cu 30 g de unt, doua linguri de ulei de masline si jumatate de lingurita de sare.  Se spala ciupercile si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.10.2015, 16:06
buna buna
la 07.10.2015, 16:13
la 07.10.2015, 16:17
Fuuuuugi de-aici cu buretii astia! Eu nu am mai mancat de mult si tare pofta imi faci )
la 07.10.2015, 16:20
Merisor sunt la promotie nu pot sa refuz ))
la 07.10.2015, 16:25

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking