Supa cu galuste

Postat de ancutsa in Supe
26 Iul 2016 | 4282 vizualizari
Supa cu galuste

Este supa mea preferata din copilarie :)

Ingrediente

  • 1 morcov;
  • 1 ardei gras;
  • 1 ceapa;
  • optional: 1 lingurita delikat;
  • Pentru galuste:
  • 2 oua;
  • Gris cat cuprinde.
  • Optional: patrunjel tocat;

Mod de preparare

Se pun la fiert apa cu putina sare intr-o oala de 3 litri. Cand apa da in clocot, se adauga morcovul taiat rondele, ceapa si ardeiul, optional si 1 lingurita delikat. Se lasa sa fiarba si cand este aproape gata, se scot ardeiul si ceapa si se lasa in supa doar morcovul. Apoi se prepara galustele.

Galustele:

Se separa ouale si, la inceput, batem spuma intr-un castronel albusurile cu un praf de sare. Cand se fac spuma, adaugam galbenusurile si amestecam bine. Apoi adaugam grisul in ploaie. Aici trebuie avut grija si testat. Daca v-as da o cantitate anume de gris, v-ar putea iesi niste galuste prea moi sau prea tari. Asa ca, adaugati grisul in ploaie si amestecati pana obtineti o pasta consistenta.

Cum testati galusca: luati din compozitie cu lingurita si puneti in supa. Daca galusca se destrama, atunci mai puneti gris in compozitia din castron. Daca v-au iesit prea tari, le dregeti cu un pic de ulei.

Din momentul in care am pus galustele, se face focul mic, se adauga o ceasca de apa rece, se pune capacul si se mai lasa sa fiarba cam 10-15 minute.

Dupa ce am luat focul, adaugam patrunjelul tocat marunt.

Pofta Buna!

Reteta se gaseste si pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2015/03/supa-cu-galuste_20.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa cu galuste" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Gulyásleves -Supa gulas ungureasca reteta nr. 16 din Top Best Soups in the World

Postat de Ksenya

Gulyásleves -Supa gulas ungureasca reteta nr. 16 din Top Best Soups in the World

Cum se prepara Gulyásleves -Supa gulas ungureasca reteta nr. 16 din Top Best Soups in the World:  Carnea tăiată cubulețe mici se soteaza în grăsime incinsa...

Citeste continuarea

Reteta de supa de legume cu rosii si galuste pufoase

Postat de Ksenya

Reteta de supa de legume cu rosii si galuste pufoase

Iata cum se prepara Reteta de supa de legume cu rosii si galuste pufoase Legumele le-am spalat curatat si tocat grosier. Am pus untul si uleiul intr-o oala, cand s-a incalzit suficient am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.07.2016, 22:52
la 27.07.2016, 00:01
buna
la 27.07.2016, 06:33
la 27.07.2016, 07:43
Bună supica!
la 27.07.2016, 10:55

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking