Supa cu galusti a la Nico

Postat de nico15 in Supe
19 Dec 2010 | 4947 vizualizari
Supa cu galusti a la Nico

Ingrediente

  • 1-2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 1 ceapa
  • 1 telina
  • 3-4 linguri gris
  • oua
  • ulei
  • bicarbonat de sodiu  

Mod de preparare

 Se curata legumele dupa care se vor taia in bucati mari si le vom pune la fiert in 3 litri de apa, se lasa sa fiarba legumele 45 de minute se adauga un pic de ulei.

 Vom lua alta oala in care vom pune apa si un praf de sare, lasand-o sa fiarba la foc mic.  Ne apucam de pregatirea galustilor dupa cum urmeaza: batem bine ouale, albusurile batute spuma si separat batem galbenusurile cu sare.

 
Dupa ce am amestecat bine galbenusurile(de la doua oua) adaugam trei-patru linguri de gris si un varf de cutit de bicarbonat de sodiu, amestecam bine si inglobam si albusurile la final, amestecam incet si lasam compozitia 30 de minute in repaus.

 Dupa 30 de minute, formam galustile si le putem la fiert in oala in care nu este decat apa, cand sunt facute ele se vor ridica la suprafata, de abia atunci le vom adauga in supa.

 Verificam daca legumele sunt fierte, daca sunt fierte se scot din supa, aceasta se va sara si pipera si abia acum putem adauga galustile in supa noastra

 Se mai fierbe 15 minute. Matusa mea prefera ca supa sa aiba zarzavat, asa ca am facut in ambele feluri eu am avut supa clasica iar ei i-am lasat cu zarvat care a fost in prealabil taiat in bucatele mai mici.

 
Pofta Buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa cu galusti a la Nico" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Supa crema de rosii

Postat de oanapl

Supa crema de rosii

Toate legumele le cureţi şi le speli, le tai felii şi le pui la călit în uleiul de măsline. Adaugi apă cât să acoperi legumele și le pui la fiert și acoperi oala cu un capac....

Citeste continuarea

Supa cu carnati si cus-cus

Postat de mirela0911

Supa cu carnati si cus-cus

Intr-o oala de 4 litri se pune uleiul sa se incinga. Se taie ceapa marunt si se pune la calit in ulei. Se adauga pastele cus-cus si se amesteca. Se pun condimentele: boiaua, chimenul macinat,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.12.2010, 22:04
Ce pofta mi-ai facut de supita
la 19.12.2010, 23:10
bunaa
la 19.12.2010, 23:26
5
la 19.12.2010, 23:56
la 20.12.2010, 00:15
ce supa buna....

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking