Supa cu mazare si galuste

Postat de mihaelar63 in Supe
12 Mai 2016 | 5483 vizualizari
Supa cu mazare si galuste

Nici nu ne-a mai trebuit altceva azi de mancare , atat de buna a fost . Am servit portie dupla si in loc de desert tot supa am servit :D . Mi-a fost dor de o supa cu galuste muulte-multe .de ce o fi fost asa de buna ? Probabil pentru ca a continut zarzavaturi noi - adevarate  de ale noastre nu de import .  

Ingrediente

  • 1 os mic de porc
  • 1 patrunjel radacina
  • 3 morcovi noi
  • 3 cartofi noi
  • 3 cepe verzi
  • 2 fire usturoi verde
  • 2 tije de telina apio
  • 2 tije tarhon proaspat
  • 1 lingurita pasta de ardei iute rosu http://www.bucataras.ro/retete/eros-pista-pasta-de-ardei-iuti-73423.html
  • 1 cana mazare verde boabe [ congelata ]
  • 1 cana smantana
  • 3 oua
  • 6 linguri faina alba
  • sare
  • patrunjel verde
  • zeama lamaie - optional

Mod de preparare

  1.  Osul de porc se spala si se pune la fiert in 3 l apa cu sare.
  2. Dace este nevoie adunati cu ajutorul unei palete sau site mici spuma formata. Fierbeti  30 minute.
  3. Spalati si curatati legumele. Eu am spalat foarte bine morcovii si patrunjelul si le-am razuit coaja usor, apoi i-am spalat din nou.
  4. Morcorcovii si patrunjelul radacina setaie cuburi  mici.
  5. Cartofii se taie cuuri mai mari.
  6. Ceapa si usturoiul se taie rondele.
  7. Se aduga la zeama care fierbe aceste legume impreuna cu telina, tocata, pasta de ardei iute si firele de tarhon.
  8. Dupa 10 minute de fierbere se aduga mazarea.
  9. Bateti ouale spuma, adugati sare si faina treptat amestecand pana se omogenizeaza.
  10. Cu o lingura pe care o introduceti in zeama firbinte inainte formati galuste de faina pe care le adugati inoala ce fierbe.
  11. Desfaceti smantana cu putina zeama calda
  12. .Opriti fierberea si incorporati smantana diluata in supa.
  13. Gustati si sarati daca mai este nevoie.
  14. Serviti supa cu mult patrunjel verde tocat .
  15. Pofta buna !!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa cu mazare si galuste" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (30)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Supa de mazare cu piept de pui si galuste

Postat de mihaelar63

Supa de mazare cu piept de pui si galuste

Se curata legumele. Ceapa, ardeiul si usturoiul se  taie marunt . Pieptul de pui se taie cuburi . Sotati usor legumele in ulei . Sarati . Adugati pieptul de pui si...

Citeste continuarea

Rasol de vita la cuptor cu mazare, morcovi tineri si galuste

Postat de simona72

Rasol de vita la cuptor cu mazare, morcovi tineri si galuste

Rasolul se curata, se spala, se usuca de surplusul de apa cu prosoape de hartie si se condimenteaza cu amestecul de mirodenii. Se pune la incins intr-o tigaie 2 linguri ulei de masline. Se adauga...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.05.2016, 00:23
O ciorba acra n-ai?
la 12.05.2016, 00:24
O ciorbita pe gustul meu
la 12.05.2016, 00:26
Bunaaaaa!!!!
la 12.05.2016, 00:26
Am pus lamaie -optional Stimata doamna , eu nu ma destrabalez zilnic cu tavi de prajituri sa am nebvoie de atata acru ))
la 12.05.2016, 00:27
Bya esti ... pe jumatate de a mea

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking