Supa de cartofi cu afumatura

Postat de Sylvia in Supe
4 Feb 2015 | 4617 vizualizari
Supa de cartofi cu afumatura

Chiar daca pozele par mai pretentioase, pana la urma esenta este asta : o supa de cartofi cu sunca afumata, intr-o alta interpretare care ne arata asa cum imi place mie sa spun ca: " si un cartof viseaza sa ajunga cineva" . Diferenta sta numai in detalii, totul este mixat, sunt facute niste cipsuri de coppa italiana si am adaugat un biscuite facut din parmezan, chiar usor de realizat.

Ingrediente

  • cartofi sfarimiciosi albi
  • un morcov mic
  • o ceapa mica
  • 100 gr sunca afumata
  • putin rozmarin
  • sare
  • piper alb
  • fond de legume
  • 2 linguri ulei masline
  • smantana lichida 20-50 ml
  • sunca coppa 5-6 felii
  • parmezan ras
  • 2 ciuperci mici champignon

Mod de preparare

  Prepararea este in ciuda aparentelor chiar usoara : se curata, spala si toaca legumele ( cartofii , ceapa, morcovul)  si se pun intr-o un vas mai mare in care am incalzit 2 linguri de ulei de masline. Le lasam impreuna cu sunca taiata marunt la foc foarte mic pret de macar 5 minute, sa scoata din ele toata dulceata si se se patrunda bine, adaugam putina sare si piper alb, putin rozmarin si supa clocotita de legume peste ( in jur de  1 -1,5l ).

 Lasam sa  fiarba la foc mic timp de 30-45 minute, timp in care realizam cipsurile de coppa. Acestea se fac simplu punand cateva felii de coppa intr-o tava tapetata cu hartie de copt, deasupra lor mai punem  un strat de hartie si inca o tava care sa le tine presate. Se dau la cuptor la 210 grade 5-8 minute : http://www.bucataras.ro/retete/cipsuri-de-sunca-coppa-54722.html   . Dupa aceea se lasa pe o hartie absorbanta si se manipuleaza reci.

   Biscuitele de parmezan il  facem tot la cuptor punand pe o hartie de copt un dreptungi de parmezan ras de forma biscuitelui pe care il dorim. Se pune la cuptor la 210 grade si se lasa foarte putin timp cat se topeste si se coloreaza parmezanul, se scoate se lasa la racit si se manipuleaza rece. 

  Dupa ce legumele au fiert bine se mixeaza supa, se mai adauga in functie de consistenta supa de legume si putina smantana, eu am pus doar 20 ml puteti sa mergeti pana la 50 ml, nu trebuie f multa pentru ca supa este deja foarte consistenta. se lasa sa mai dea un clocot si se incepe dresajul. 

  Intr-o farfurie adanca se pune in baza cateva cipsuri de coppa rupte grosier, 2-3 felii de ciuperci. Pe parginea farfuriei se aranjeaza biscuitele de parmezan si se pune peste el coppa, ciuperci, salvie sau alte frunzulite aromate. Se toarna apoi cu grija supa si  se adauga ulei cu ierburi aromate pentru aromatizare si aspect. 

  Sper ca am reusit sa va arat ce simplu este, sa va dau pofta sa testati reteta :) si sa va jucati cu alimentele ; sa le faceti sa devina "cineva" chiar daca la baza sunt niste simple legume .

Va doresc pofta buna ! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de cartofi cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Supa crema de morcovi si telina, cu crutoane si afumatura

Postat de RODIMUR

Supa crema de morcovi si telina, cu crutoane si afumatura

Se curăță morcovii, țelina și cartofii, se spală bine, se taie și se pun la fiert, cu 4 litri de apă. Cât timp fierb legumele, se curăță ceapa, se spală, se taie mărunt și...

Citeste continuarea

Supa rece cu iaurt

Postat de katty

Supa rece cu iaurt

Curatam cartofii  si ii taiem cubulete mici. Ii fierbem in apa cu putina sare pana sunt moi. Scurgem apa si ii lasam sa se raceasca. Curatam ceapa si o tocam fin. Descojim...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.02.2015, 11:14
Incepe sa-mi placa tot mai mult supele crema. Ultima a fost saptamana trecuta din legume. Imi place supa ta si sigur o voi proba...
la 04.02.2015, 11:54
sigur este delicioasa
la 04.02.2015, 11:58
buna buna
la 04.02.2015, 12:06
ce bunatate
la 04.02.2015, 12:43
cu afumatura, cred ca-i tare buna

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking