Ingrediente
- 700 gr piept curcan dezosat
- 1 ceapa galbena
- 1 radacina patrunjel
- 2 morcovi
- 3 catei usturoi
- 4 linguri ulei
- 1 foaie dafin
- 1 pahar smantana grasa
- 1 lamiie zeama
- piper negru brazilian-mai putin iute
- patrunjel verde
- sare
Mod de preparare
- Pieptul de curcan se spala si se taie cubulete .
- Legumele se curata si se spala .
- Morcovul si patrunjelul se taie cubulete .
- Ceapa si usturoiul se toaca marunt .
- Sotati usor in ulei legumele . Mai intai ceapa si usturoiul, apoi se pun si radacinoasele .
- Cand ceapa incepe sa devina sticloasa se adauga bucatelele de curcan si se lasa pana incep sa se albeasca .
- Daca veti sota usor carnea carnea de curcan in ulei .nu va mai fi nevoie sa spumati supa . Astfel se impiedica aspectul neplacut .
- Turnati deasupra 3 l apa fierbinte .Sarati .
- Puneti frunza de dafin si fierbeti la foc domol 15 minute .
- Puneti lintea rosie si mai fierbeti inca 10 minute .
- Dregeti supa cu smantana si piper .
- Acriti cu zeama de lamie dupa gust .
- Pentru prospetime la servire decorati supa cu patrunjel verde .
Pofta buna !!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de curcan cu smantana si linte rosie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|