Ingrediente
- 1 cana mare de linte rosie
- un borcan de 800 grame fasole alba in sos tomat
- un ardei capia
- 1 morcov
- 1 ceapa
- 2 catei usturoi
- sare,piper
- 1 lingurita de tarhon
- o conserva mica pasta tomate
- ulei masline
- apa
- pt servire ceapa si ardei iuti din otet
Mod de preparare
Lintea(o cana mare) se aseaza la umflat in apa calda cca 30 minute.
Intr-o oala de supa se aseaza ceapa tocata , usturoiul tocat cu cutitul, ardeiul capia tocat marunt si morcovul tocat bucatele marunte , ulei de masline 4 lingiri si se aseaza pe foc pana cand legumele incep sa-si lase miros amestecandu-se cu lingura de lemn.
Apoi se adauga lintea scursa de apa, apa rece de la robinet si se pune la fiert cca 15-20 minute pana fierbe lintea.Cand lintea e aproape gata se aduga conserva de fasole alba in sos tomat, conserva mica de pasta de tomate, sare piper dupa gust si 1 lingurita rasa de tarhon(eu la supe/ciorbe de fasole si de cartofi sau tocane de cartofi folosesc tarhon, daca nu va place gustul puteti renunta).Se mai lasa 5-7 minute la fiert.
Se serveste fierbinte cu paine si ceapa/ ardei iuti eventual acrita cu otet de la ardeii iuti. E o bunatate mai ales iarna ;)
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de fasole cu linte rosie" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (6)
|