Supa de fasole uscata cu ciolan afumat

Postat de cristeena20 in Supe/Ciorbe
18 Ian 2016 | 4423 vizualizari
Supa de fasole uscata cu ciolan afumat

Ingrediente

  • 1 ciolan mediu afumat
  • 500 -600gr fasole uscata
  • 1 ceapa, 3 catei de usturoi
  • 4 morcovi, 1 patrunjel , 2 ardei grasi (verde, rosu)
  • telina , putin praz,
  • 2 cartofi mari,
  • 1 carnat afumat
  • sare, piper, dafin, ardei iute, o lingura otet, ulei de masline

Mod de preparare

Punem fasolea la inmuiat cu o seara inainte in apa rece. A doua zi spalam fasolea si o punem in oala cu presiune-(cucta)impreuna cu ciolanul afumat sa fiarba (cca 30-40 minute). Stingem focul si lasam sa stea cca 20 minute,apoi deschidem oala treptat cu grija si scoatem ciolanul. Pastram apa .

Separat pregatim legumele: le curatam, spalam si le taiem cubulete.

 Intr-o oala punem ceapa cu prazul la calit cu ulei de masline, apoi adaugam ardeiul gras si morcovii. Amestecam si lasma sa se caleasca frumos, Adaugam carnatul taiat cubulete si apoi turnam apa calda peste-doar cat sa acopere- restul completam cu apa de la fasole. 

 Lasam sa fiarba bine legumele si spre finala daugam cartofii cubulete.

 Mai lasam sa fiarba inca 10 minute la foc domol si aduagam la supa si fasolea deja foarta. Intre timp dezosam carnea de pe os, o taiem bucati potrivite.si o punem in oala.

 La final temperam de sare, piper alb, usturoi pisat proaspat, putin chilli in otet si otet de pe muraturi. Si ca sa iasa zeama mai groasa (am tinut cont de preferinta sotului ) am mixat cu blenderul putina fasole ramasa cu zeama in care a fiert si am turnat la supa. Eu evit s afa crantasuri prajite, dar daca preferati cu rantas, se face rantas cu boia, ca sa ii dea putina culoare.

Mai lasam sa fiarba si apoi stingem.

Servim cu ardei iute din borcan .

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de fasole uscata cu ciolan afumat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Supa crema de rosii cu dovlecel servita cu rulouri din foietaj

Postat de merisor67

Supa crema de rosii cu dovlecel servita cu rulouri din foietaj

Punem ceapa tocată solzișori la călit în ulei, stropind-o din când în când cu apă fierbinte, să nu prindă acel gust intens de prăjeală. Adăugăm și 2 căței de...

Citeste continuarea

Supa de praz cu carne tocata si branza

Postat de panacris

Supa de praz cu carne tocata si branza

Prazul, ceapa, ardeiul, morcovul, curățate și mărunțite se călesc în puțin ulei de măsline și apă. Între timp ciupercile uscate se hidratează, în apă fierbinte cca....

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.01.2016, 15:41
Tare buna ciorba! Mie imi place acra
la 18.01.2016, 15:44
multumesc simona! si mie mai acra.
la 18.01.2016, 15:48
Delicioasa, nu refuz niciodata
la 18.01.2016, 15:49
Ce buna-i supa asta
la 18.01.2016, 15:51
Tocmai am degustat-o de fapt era facuta pt cina. Dar e asa de buna....d emult nu am papat ..

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking