Ingrediente
- 1 fazan (cca.1,4 kg)
- 2 morcovi mai maricei
- 2 cepe
- boabe piper
- 1 radacina patrunjel
- 250 gr tascute (paste)
- frunze patrunjel proaspete
- sare
- vegeta
- 1 catel usturoi
- 1/2 telina
- 3,5 l apa
Mod de preparare
Prima si prima data curatam bine fazanul si-l lasam in apa rece pentru a iesi sangele din carne. Apoi spalam bine carnea, o punem in oala, adaugam apa si punem la fiert la foc moale. Lasam sa dea in clocot.
Intre timp luam spuma repetat cu o paleta, apoi adaugam zarzavatul pe care l-am curatat intre timp. Ceapa ( la una din cepe lasam penultimul strat de coaja, pentru ca da supei o culoare mai frumoasa), catelul de usturoi si cateva boabe de piper. Potrivim de sare si vegeta, acoperim si lasam la foc moale sa fiarba.
Cand carnea este fiarta strecuram supa apoi mai dam in clocot si adaugam tascutele (pastele), lasam 5 minute sa dea un clocot apoi adaugam un pahar de apa rece. Acoperim si lasam ca pastele sa-si mareasca volumul. Asezonam cu patrunjel verde.
Cand se serveste se pune cate o bucatica de rasol in farfurie si bucatele de morcov fiert. Supa este gata pentru a fi servita.
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de fazan" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (12)
|