Ingrediente
Supa:
- tacamuri de gaina( gat, aripi, gheare, spate)
- 8 morcovi
- 1/2 telina
- 2 patrunjei
- 2 cepe albe
- 4 l apa
- 1 lingura boabe de piper
- patrunjel verde
Galustele:
- 1 ou
- 1 praf de sare
- 100 g gris
Mod de preparare
Speli carnea de gaina si o pui la fiert , intr-o oala mai mare, cu multa apa , sare si boabele de piper.
Cureti zarzavatul si il adaugi la carne atunci cand aceasta este aproape fiarta.
Lasi sa fiarba totul bine, apoi strecori supa si o lasi la foc mic.
Intre timp, prepari galustele: bati albusul cu o furculita, pana devine o spuma consistenta, apoi adaugi galbenusul si praful de sare, continuand sa bati;adaugi grisul cate putin, avand grija sa nu se faca cocoloase pana obtinii o compozitie potrivita ca si consistenta; cu o lingurita torni cate putin in supa fierbinte, lasand sa fiarba pentru inca 10-15 minute.
Cand au fiert si galustele, stingi focul si adaugi patrunjelul verde tocat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de gaina cu galuste" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (4)
|