Rasol de pui cu galuste imperiale

Postat de panacris in Supe/Ciorbe
17 Iul 2018 | 2580 vizualizari
Rasol de pui cu galuste imperiale

 ''Provocarea GastroArt'' chiar m-a provocat. Această supă din 1913, văd că dăinuie și e foarte îndrăgită de toată bucătărimea ;) Aveam de mult timp în planul de probat și preparat găluștele imperiale al Sidy ;) și acum chiar s-au dovedit a fi foarte la înălțime ;) Rasol/supă clară de pui/găină/vițel fac mai mereu, că așa am crescut, nu cu borșuri sau ciorbe acre. P.S. Așa de ultima sută de metri, a ieșit o supă demențială, chiar și Zmeișorii au savurat-o în seara asta și m-au notat între 9 și 10 :D :)) Spor și poftă bună!  

Ingrediente

  • Pentru supă:
  • Pui pentru gătit fără piept 1 bucată cca. 500 g,
  • Păstârnac 1 bucată mica,
  • Țelină ½ bucată,
  • Ardei verde 1 bucată,
  • Ceapă galbenă 1 bucată,
  • Sare de mare 1 lingură
  • Piper boabe ½ lingură.
  • Pentru găluște:
  • Ouă de găină 3 bucăți,
  • Cașcaval ras cca. 50 g,
  • Făină alba de grâu cca. 50 g
  • Griș din grâu cca. 50 g
  • Sare de mare cca. 2 g,
  • Piper boabe proaspăt măcinat cca. 2 g.

Mod de preparare

Puiul curățat, spălat se pune la fiert în vasul minunat de la Zepter (sunt în criză de timp!)  pentru cca. 15 minute, până ce se ajunge la punctul de fierbere. Apoi se oprește focul și se lasă la gătit, iar în acest timp, mă ocup de zarzavaturi. Puiul gătit, de fapt rasolul, se scoate din supă și se pune deoparte pentru alte preparate savuroase. Zarzavaturile curățate, spălate se lasă întregi, apoi se adaugă în zama de pui, și se lasă la fiert pentru încă minim 20 minute la foc mic, se asezonâdu-se de sare și câteva boabe de piper.

Între timp se preapară găluștele imperiale ;) !

  Ouăle se bat bine împreună cu cașcavalul, sarea și piperul. Se amestecă făină cu grisul și se toarnă peste ouă. Compoziția rezultată se pune într-o tavă, cam micuță pentru familia Zmeilor :D J), tapetata cu hârtie de copt și se da la cuptor la 200 grade C, pentru cca. un sfert de oră. Se lasă să se răcească, apoi se porționează după gustul și răbdarea fiecăruia;)  

 După ce s-a gătit supa, se strecoară și se pune din nou la fiert împreună cu găluștele, se fierbe cca 5 minute, dacă este cazul se mai condimentează.

Spor și poftă bună! ;)  

Daca ti-a placut reteta noastra "Rasol de pui cu galuste imperiale" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Retete similare

Supa egipteana cu fructe de mare, porumb si ciuperci

Postat de mihaelar63

Supa egipteana cu fructe de mare, porumb si ciuperci

Pentru inceput am pus la fiert in apa cu putina sare, cojile de creveti. Acestea au rezultat de la decorticarea crevetilor folositi la o paella. Dupa 15 minute de fiert am strecurat zeama...

Citeste continuarea

Supa de salata verde creata, cu galuscute si iaurt

Postat de mihaelar63

Supa de salata verde creata, cu galuscute si iaurt

Legumele se curata si se spala. Sotati usturoiul, ceapa maruntita si morcovul taiat cuburi . Tot acum se pun si felite subtiri, increstate,  de slanina afumata care va...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.07.2018, 21:32
Foarte bun!
la 17.07.2018, 21:33
Ce frumoase sunt galustele!
la 17.07.2018, 21:59
Mulțu Nu-s prea mulțumită de pozele de prezentare, dar nah, așa-i pe ultima ută de metri Oricum supița e super savuroasă și mai ales sățioasă
la 17.07.2018, 22:02
la 17.07.2018, 22:02
mie imi place mult prezentarea,Cris!

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking