Ingrediente
- 1 gaina cca 4,5 kg
- 4-5 morcovi
- 4-5 ardei gras, capia
- 4-5 cepe
- 1 telina mai mica
- 1 pastarnac
- sare
- piper
- taitei de casa patrunjel verde
- pofta de mancare
Mod de preparare
Gaina am scos-o de seara din lada frigorifica, a stat cuminte acolo pana i-a venit sorocul, fix cand a scazut brusc temperatura de la 36 grade la 15 grade. Supa fierbinte nu prea merge pe canicula, asa ca temperatura scazuta a venit la fix sa execut o delicioasa supa. Deci cum am spus am lasat la dezghetat gaina, am pus pe foc un tuci mai mare sa aiba loc ''sa inoate'' gaina, am turnat apa cat sa o acopere si am lasat-o sa fiarba la foc mic, am adaugat si 1 lingura cu sare. Cand a inceput sa fiarba si sa se patrunda carnea, am adugat legumele curatate si taiate in bucati mari.Am lasat sa fiarba bine si legumele iar carnea sa fie fiarta, am avut noroc ca a fost o gaina tanara nu una din aia batrana si atoasa. Dupa ce a fiert bine, am scos gaina din zeama , am scos si legumele, am strecurat zeama. Am pus din nou pe foc tuciul cu zeama de gaina,am potrivit de sare si piper si am lasat sa clocoteasca, am adaugat taiteii de casa ( i-am facut cu 2 zile inainte din 3 oua si 300 g faina). Am lasat sa fiarba taiteii. Am taiat patrunjel proaspat si l-am adaugat la fiecare in farfurie cand am servit supa, unii nu au vorbe cu patrunjelul de aceea nu am adaugat patrunjelul direct in tuci. Simplu si gustos. Din jumatate de gaina am pregatit un rasol, iar din cealalta jumatate o delicioasa tocanita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de gaina cu taitei de casa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|