Supa de gascan cu galusti de gris

Postat de Constelatialeu in Supe/Ciorbe
4 Apr 2020 | 3759 vizualizari
Supa de gascan cu galusti de gris

Povestea-i cam asa, scurta fu viata gascanului fudul si galagios ,dar slab de inger cand vine vorba sa se confrunte cu mai marele gascan. Gansacul mic, de un an si ceva, fudul si cu pliscul mare a  crezut ca-si face loc la conducere, printre gastele cochete. Ghinion de nesansa, a intrat in ring fara sa fie pregatit si-a fost bine ciufulit de mai batranul si inteleptul gascan, sef cu state vechi. Si uite asa gansacul ciufulit supa a devenit.....:D

Ingrediente

  • cca 700 g carne de gascan, varsta aproximativ 1 an si vreo 2 luni ( aripa, tartita, o pulpa, o juma de piept , etc), a fost mai mult osos decat carnos..
  • 2 cepe verzi
  • 1 morcov
  • 1 pastranac
  • 5 cepe mici asemanatoare cu arbagicul ( din alea care n-au crescut , ca n-au vrut )
  • sare
  • piper
  • Pt. galusti
  • 2 oua - cca 70 g ( cantarite cu coaja)
  • un praf de sare
  • 70 g gris ( de preferat nu foarte fin )
  • patrunjel proaspat

Mod de preparare

Mai intai spalam bucatile de gascan (dupa ce au fost curatate, parlite, bibilite), apoi le punem intr-o oala de 5 l, umplem cu apa, adaugam putina sare si punem la fiert, din cand in cand cu ajutorul spumarului luam spuma formata.

Cat fierbe carnea, curatam legumele, morcovul si pastarnacul le taiem pe din doua, ceapa o lasam intreaga, oricum este mica, la fel si ceapa verde. Cand carnea este aproapa fiarta, adaugam legumele si lasam sa mai fiarba pana sunt patrunse si legumele.

Scoatem carnea si legumele din zeama, strecuram zeama ramasa in alta oala, am completam cu apa daca zeama ascazut prea mult, potrivim de sare si punem oala din nou pe foc, la foc mic.

Ne apucam sa pregatim galustile, ouale le batem bine, apoi incepem sa adaugam grisul, putin cate putin, adaugam si un praf de sare, omogenizam dupa fiecare transa de gris. Apoi lasam la odihnit cca 10 min. Amestecul initial este mai moale, dar dupa 10 min devine mai dens.

Cand supa a inceput sa clocoteasca incet la foc mic, cu ajutorul unei linguri inmuiate in supa, formam galusti pe care le punem in supa clocotita, se fierb 10 min, apoi se stinge focul se pune un capac deasupra si se mai lasa inca 10 min sub abur.

Legumele pe care le-am scos din supa le-am taiat cubulete ( mai putin ceapa verde), la fel si carnea, apoi le punem in supa.

Taiem si un manunchi de patrunjel verde si presaram si putin piper.

Si uite asa gascanul cel natang a deveni o supa delicioasa....:D

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de gascan cu galusti de gris" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de post cu ... afumatura si jumari de oua

Postat de Mutulica

Ciorba de post cu ... afumatura si  jumari de oua

Fie postul cat de greu,  baconul afumat ( pus la prajit pentru a insufleti un pic searbada ciorba de post) nu a facut rau la nimeni si poate ca a alungat dracii din mintea celor care au ajuns...

Citeste continuarea

"Dresala" de cartofi

Postat de ela2015

"Dresala" de cartofi

Legumele se spala, se curata, se toaca si se pun la fiert in ordinea timpului de fierbere, astfel supa va avea un gust "viu" si va fi plina de nutrienti. Intr-o oala (de 4 kg) se pune putina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.04.2020, 19:16
Pffff, ce poftă mi-a făcut, tocmai acum când sursa de înaripate, așa mei deosebite, e blocată! Dar, când revenim la normalitate, sigur voi executa bunăciunea asta!
la 04.04.2020, 19:21
la 04.04.2020, 19:28
Buna!
la 04.04.2020, 19:44
Zmeoaico , tratezi cu Dora, ea e sefa peste oratanii.....
la 04.04.2020, 19:53
Delicioasă!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking