Supa de legume cu doua tipuri de fasole

Postat de cristeena20 in Supe
5 Mar 2018 | 2457 vizualizari
Supa de legume cu doua tipuri de fasole

Imi place sa ma joc cu ingredientele la supe si imi place sa modific retetele baza ale diverselor supe. De data asta am facut o supa-crema de legume cu fasole verde si fasole alba boabe. Un deliciu !

Ingrediente

  • o bucata de praz
  • 1 ceapa medie
  • 3-4 morcovi mari
  • 1/2 dovlecel
  • 2 rosii bine coapte
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1 cartof mediu
  • 1/2 kg fasole pastai verde
  • 1 cana de fasole alba boabe
  • ulei de masline
  • sare, piper alb

Mod de preparare

Pregatim legumele: curatam legumele si le taiem bucati potrivite-cum este supa-crema nu e nevoie sa taiem legumele foarte marunt. 

In oala punem ulei de malsine cu cepa si rpazul la calit putin-doar cat sa se inmoaie si sa dea gust , apoi aduagam ardeiul gras, morcovii taiati rondele (pastram unul pentru final), lasam 2 minute sa se caleasca si ei si punem rosiile, 2 pastai taiata de fasole, dovlecelul si la final cartofii.

Turnam apa fierbinte cat sa acopere 2-3 degete, punem sare, putin piper alb macinat si lasam sa fiarba bine, pana legumele sunt moi.

Intre timp taiem marunt fasolea verde, un morcov rondele mici si scurgem fasolea boabe din conserva.

Cand legumele sunt fierte, le trecem cu blenderul vertical pana devine o supa crema nu exagerat de groasa-dupa preferinta. Mai puneti apa daca e nevoie si sare. 

Apoi adaugam la supa crema legumele taiate - cele doua tipuri de fasole si morcovul. 

Lasam sa fiarba pana se inmoaie si acestea. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de legume cu doua tipuri de fasole" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Supa de rosii cu naut

Postat de simona72

Supa de rosii cu naut

Se pune uleiul la incins, se adauga baconul sau sunca taiata fasii. Se prajeste la foc mic pana devine crocanta. Baconul prajit se scoate pe o farfurie. Se adauga ceapa taiata marunt si se...

Citeste continuarea

Reteta de Lohikeitto, supa finlandeza de somon (nr.10 din Top Best Soups in the World)

Postat de Ksenya

Reteta de Lohikeitto, supa finlandeza de somon (nr.10 din Top Best Soups in the World)

  Iata cum se prepara reteta de Lohikeitto, supa finlandeza de somon  Topiți untul într-o oală. Adaugati morcovul si sotati 4 minute, adăugati prazul feliat si cartofii;...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.03.2018, 15:33
Îmi place că ai pus praz, așa cum, constat cu aceeași bucurie că ai pus ulei de măsline. Fain!
la 05.03.2018, 15:35
la 05.03.2018, 16:00
padre, multumesc! am noroc ca locuiesc in tara maslinilor -deci folosesc doar ulei de masline la gatit.
la 05.03.2018, 16:01
la 05.03.2018, 16:04
La o supa din asta as veni si eu cu mare pofta!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking