Supa de legume cu doua tipuri de fasole

Postat de cristeena20 in Supe
5 Mar 2018 | 2470 vizualizari
Supa de legume cu doua tipuri de fasole

Imi place sa ma joc cu ingredientele la supe si imi place sa modific retetele baza ale diverselor supe. De data asta am facut o supa-crema de legume cu fasole verde si fasole alba boabe. Un deliciu !

Ingrediente

  • o bucata de praz
  • 1 ceapa medie
  • 3-4 morcovi mari
  • 1/2 dovlecel
  • 2 rosii bine coapte
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1 cartof mediu
  • 1/2 kg fasole pastai verde
  • 1 cana de fasole alba boabe
  • ulei de masline
  • sare, piper alb

Mod de preparare

Pregatim legumele: curatam legumele si le taiem bucati potrivite-cum este supa-crema nu e nevoie sa taiem legumele foarte marunt. 

In oala punem ulei de malsine cu cepa si rpazul la calit putin-doar cat sa se inmoaie si sa dea gust , apoi aduagam ardeiul gras, morcovii taiati rondele (pastram unul pentru final), lasam 2 minute sa se caleasca si ei si punem rosiile, 2 pastai taiata de fasole, dovlecelul si la final cartofii.

Turnam apa fierbinte cat sa acopere 2-3 degete, punem sare, putin piper alb macinat si lasam sa fiarba bine, pana legumele sunt moi.

Intre timp taiem marunt fasolea verde, un morcov rondele mici si scurgem fasolea boabe din conserva.

Cand legumele sunt fierte, le trecem cu blenderul vertical pana devine o supa crema nu exagerat de groasa-dupa preferinta. Mai puneti apa daca e nevoie si sare. 

Apoi adaugam la supa crema legumele taiate - cele doua tipuri de fasole si morcovul. 

Lasam sa fiarba pana se inmoaie si acestea. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de legume cu doua tipuri de fasole" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Supa italiana de legume

Postat de Pungasa_Rogue

Supa italiana de legume

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Morcovul se curata de coaja, se spala si se taie rondele. Ardeiul se curata de cotor si seminte, se spala si se toaca. Tija de apio se spala...

Citeste continuarea

Supa cu usturoi

Postat de Lia1

Supa cu usturoi

1. N-am avut fond la congelator, prin urmare am fierd rapid un fond/supa din parti osoase de pasare/pui+legume (va trebui sa inregistrez reteta). 2. Incinge cuptorul la 180 °C.  3....

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.03.2018, 15:33
Îmi place că ai pus praz, așa cum, constat cu aceeași bucurie că ai pus ulei de măsline. Fain!
la 05.03.2018, 15:35
la 05.03.2018, 16:00
padre, multumesc! am noroc ca locuiesc in tara maslinilor -deci folosesc doar ulei de masline la gatit.
la 05.03.2018, 16:01
la 05.03.2018, 16:04
La o supa din asta as veni si eu cu mare pofta!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking