Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjelul și țelina) se spală, se taie și se pun la fiert cu 2 litri de apă rece și boabele de piper. Când se ridică spumă deasupra, se culege și se aruncă. Se completează cu apă, când scade.
Se curăță ceapa, se spală, se taie și se călește în ulei suficient și la foc mic, până ce devine transparentă.
Se curăță cățeii de usturoi, se spală, se taie mărunt și se pun la înmuiat în tigaia cu ceapa călită.
Se spală roșia, se taie cubulețe și se pune la călit în tigaie, la foc mic, cu celelalte legume. Când lichidul lăsat de roșie a mai scăzut, se adaugă un pahar cu apă rece și se lasă tigaia la foc mic, ca să scadă sosul și să se înmoaie toate legumele.
Între timp se curăță cartofii, se spală, se taie cubulețe mici și se adaugă în oala de supă, să fiarbă la foc mediu.
Se fac găluște, nu prea mari, din: două ouă, sare, piper și 6 linguri de gris (câte 3 linguri/ou) mixate bine, până la uniformizare. Se ia compoziție pentru găluște cu lingura umezită și se lasă în oala de supă, oprită din fiert.
Când s-au făcut toate găluștele, se dă oala din nou la fiert, la foc mediu. Se adună spuma care se ridică deasupra și se aruncă.
Frunzele de pătrunjel se aleg, se spală și se toacă mărunt.
Se adaugă în supă și legumele călite și după încă un clocot-două, se condimentează cu sare și piper, iar dacă găluștele sunt fierte, se oprește focul de la aragaz, se presară pătrunjel tocat și se pune capacul pe oală.
După 10-15 minute de ”odihnă”, supa se poate servi.