Se curăță ceapa și cățeii de usturoi, se spală și se lasă întregi.
Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală, se taie grosier și se pun la fiert, cu ceapa și cățeii de usturoi, în 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se culege și se aruncă. Se completează cu apă caldă, când este nevoie.
Se desface conopida în buchețele, se spală sub jet de apă și se lasă în așteptare.
Se curăță cartofii, se spală și se taie sub formă de cuburi mari.
Se spală roșiile, se feliază, se îndepărtează semințele și apoi se înmoaie în puțin ulei de floarea soarelui, la foc mic.
Se aleg frunzele de pătrunjel, se spală, se zvântă și se taie mărunt.
Când rădăcinoasele sunt fierte pe jumătate, se adaugă în oală cartofii și conopida. După încă un clocot, se scot ceapa și usturoiul, se adaugă roșiile feliate (cu tot cu uleiul în care s-au înmuiat) și se mai lasă supa la foc mediu încă două-trei clocote, până ce fierb cartofii.
Când cartofii din supă sunt fierți, se diminuează focul, se sparg pe rând ouăle într-un bol și se lasă să alunece încet în supă. După ce s-au adăugat toate ouăle, se adaugă tăițeii fierți separat și se dă focul la temperatură medie, pentru încă 3-4 minute.
Se condimentează supa cu sare și piper, se presară pătrunjel tocat, se ia oala de pe foc, se pune capacul și se lasă ”să se odihnească” timp de 10 minute.
După minutele de ”odihnă”, supa se poate servi, în fiecare farfurie punându-se câte un ou poșat.