Supa de legume, cu taitei si oua posate

Postat de RODIMUR in Supe
8 Feb 2020 | 3894 vizualizari
Supa de legume, cu taitei si oua posate

În urmă cu vreo trei săptămâni am aflat de la o vecină, o doamnă foarte îndemânatică, harnică și simpatică, despre o rețetă cu ouă poșate, o supă pe care o făcea mama ei. Nu mai rețin despre ce fel de supă era vorba, dar important este că ideea mi s-a părut excelentă (poate și pentru că-mi plac ouăle!) așa că ieri am și pus-o în aplicare, pentru că am deplină încredere în gusturile și priceperea vecinei, o olteancă tare drăguță, care confirmă, încă o dată simpatia pe care am avut-o dintotdeauna pentru oamenii acelei zone. Am făcut o supă de legume ușoară și gustoasă, în care am adăugat niște tăiței (pentru că-mi plac pastele!) iar ouăle poșate au completat un gust care mi-a plăcut mult de îndată. Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 4 litri de supă.

Ingrediente

  • 3-4 morcovi
  • 2 pătrunjei
  • 1/4 țelină mare
  • 1/2 conopidă
  • 4 cartofi roz, medii
  • 1 ceapă galbenă, medie
  • 4 căței de usturoi
  • 2 roșii
  • 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
  • sare
  • piper
  • ouă pentru poșat (câte porții se fac)

Mod de preparare

Se curăță ceapa și cățeii de usturoi, se spală și se lasă întregi.

Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală, se taie grosier și se pun la fiert, cu ceapa și cățeii de usturoi, în 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se culege și se aruncă. Se completează cu apă caldă, când este nevoie.

Se desface conopida în buchețele, se spală sub jet de apă și se lasă în așteptare.

Se curăță cartofii, se spală și se taie sub formă de cuburi mari.

Se spală roșiile, se feliază, se îndepărtează semințele și apoi se înmoaie în puțin ulei de floarea soarelui, la foc mic.

Se aleg frunzele de pătrunjel, se spală, se zvântă și se taie mărunt.

Când rădăcinoasele sunt fierte pe jumătate, se adaugă în oală cartofii și conopida. După încă un clocot, se scot ceapa și usturoiul, se adaugă roșiile feliate (cu tot cu uleiul în care s-au înmuiat) și se mai lasă supa la foc mediu încă două-trei clocote, până ce fierb cartofii.

Când cartofii din supă sunt fierți, se diminuează focul, se sparg pe rând ouăle într-un bol și se lasă să alunece încet în supă. După ce s-au adăugat toate ouăle, se adaugă tăițeii fierți separat și se dă focul la temperatură medie, pentru încă 3-4 minute.

Se condimentează supa cu sare și piper, se presară pătrunjel tocat, se ia oala de pe foc, se pune capacul și se lasă ”să se odihnească” timp de 10 minute.

După minutele de ”odihnă”, supa se poate servi, în fiecare farfurie punându-se câte un ou poșat.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de legume, cu taitei si oua posate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Supa de varza cu fasole

Postat de xana

Supa de varza cu fasole

Ceapa o taiem felii si o calim in putin ulei de masline fara sa o rumenim. Adaugam sucul de rosii si boiaua si mai calim 2-3 minute. Punem si usturoiul, jumatate din cantitatea de fasole si...

Citeste continuarea

Supa de zarzavat, cu perisoare din piept de pui

Postat de RODIMUR

Supa de zarzavat, cu perisoare din piept de pui

Rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii, păstârnacul și țelina) se curăță, se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se adună și...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.02.2020, 10:33
la 08.02.2020, 10:38
Am auzit de supe sau ciorbe in care se pun oua, dar nu am mancat niciodata Dar, ca si tine, daca imi plac si ouale si pastele, nu are cum sa nu fie pe gustul meu asa o supa
la 08.02.2020, 10:45
Mulțumesc frumos, Madi! Eu zic că merită încercată rețeta, pentru că se face destul de repede și este economică și ușoară. Nu numai că-mi plac ouăle, mi-a plăcut și ideea unei supe care să le încludă. În plus, am încredere în vecina mea, o gospodină excelentă!
la 08.02.2020, 10:49
Cu supa asta am crescut! Supă de zarzavaturi și apoi câte 2 ouă de persoană Asta era supa de vineri fără carne!
la 08.02.2020, 10:53
Bune supe făcea mama ta Cristina...! Chiar este o supă excelentă, ne-a plăcut mult. Ușoară, gustoasă și rapidă. Mulțumesc frumos pentru atenție, Cristina!

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking