Ingrediente
- 1 ceapa medie
- 1 borcan zarzavat pentru ciorbe (morcov, pastarnac, telina, patrunjel)
- 1 foaie de dafin
- 1 ardei kapia
- 1/2 cutie rosii pasate
- cca 1,5 l apa plata
- sare si piper dupa gust
- marar verde
Turnatei:
- 2 oua de casa
- 3 linguri cu varf de faina
- piper rosu proaspat macinat
Mod de preparare
Curatam ceapa si ardeiul, le spalam, le tocam si le punem la foc mediu impreuna cu apa plata, foaia de dafin si zarzavatul din borcan.
Lasam sa fiarba 10 minute, apoi adaugam rosiile pasate si fierbem in continuare supa.
Intr-un castron, batem ouale cu faina, adaugam piper rosu proaspat macinat.
Amestecul obtinut se toarna intr-o punga curata, taiem capatul pungii, obtinand un orificiu foarte mic, prin care lasam compozitia de turnatei sa se scurga in supa care clocoteste.
Lasam sa fiarba cateva minute, oprim focul, presaram marar verde proaspat tocat si servim.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de legume cu turnatei" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|