Ingrediente
- 300 gr linte blonda mijlocie (se gaseste si foarte mica si mai groasa)
- 100 gr sos de rosii ( indicat e un sos de rosii cu bucatele de rosii)
- 1 foaie dafin
- 1 ceapa mijlocie
- 2-3 linguri ulei masline
- Oregon
- sare
- piper
- 3-4 linguri otet(dupa preferinta)
Mod de preparare
Lintea se fierbe foarte usor si repede, deci, intai fierbem lintea cu putina sare ptr 15 min, dupa care strecuram de toata apa, si punem la fiert in alta apa calda impreuna cu ceapa tocata, sosul de rosii, dafinul, sare, oregon si uleiul.
Lasam la fiert incet pana cand ceapa e deja fiarta, cca 20 min....inainte cu 5 minute de a lua de pe foc, adaugam si otetul.
Daca e nevoie, mai adaugam apa, supa de linte trebuie sa fie groasa dar nu ca fasolea, sa aiba si zeama dar nu asa multa ca o supa de legume spre exemplu. lasati mai multa apa, ptr ca atunci cand se va raci, se va mai ingrosa.
Se mananca cu o bucatica de feta langa si cu o ceapa verde.
Piperul se adauga la urma, cand am luat-o de pe foc, sau fiecare in farfurie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de linte blonda" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (6)
|