Ingrediente
- 2 bucati de pulpa rata
- 2 bucati de morcov
- 1 bucata ceapa alba
- 1 bucata ceapa rosie
- 1 bucata patrunjel ( radacina)
- 1/2 bucata telina
- 1/2 bucata gulie
- 1 bucata conserva de mazare
- Ingrediente pentru galuste
- 1 ou
- 1 varf de lingurita de sare
- 100 ml apa minerala rece
- 4 linguri cu varf de faina
Mod de preparare
Pentru inceput punem apa la fiert , cand apa clocoteste se adauga in ea pulpele de rata care in prealabil au fost spalate. Odata cu pulpele de rata se adauga si zarzavatul ( in afara de mazare) care se taie si el cubulete.
Cand pulpele sunt fierte se scot pe o farfurie , se dezoseaza si se marunteste carnea. Se pun din nou in oala alaturi de conserva de mazare .
Pentru galuste, spargem oul in care adaugam sarea apoi incepem sa il batem putin, se adauga apa minerala rece apoi se completeaza treptat cu faina pana devine un aluat cu o consistenta mai moale . Dupa omogenizarea compoztiei se lasa aluatul putin sa stea si se incepe ruperea lor cu lingura sau cu forma de galuste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de mazare cu pulpe de rata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
|