Supa de morcov si papaya

Postat de ianculubita in Supe
21 Ian 2016 | 3240 vizualizari
Supa de morcov si papaya

Va recomand o supa cu un gust super bun si foarte sanatoasa. Papaya denumit si Fructul ingerilor isi are originea in America Centrala si de Sud avand cele mai mari concentratii de vitamine: C, magneziu, potasiu, fier, calciu si beta-caroten iar prin continutul de antioxidanti, este un remediu impotriva diferitelor tipuri de cancer Foarte bine este folosit in dietele de slabire avand doar 39-40 de calorii pentru100g de pulpa;semintele uscate si pisate, pudra adaugata in mancare,inlocuieste piperul, avand un gust care poate fi consumat si de copii dar avand si proprietati antiinflamatoare; de asemenea este folosit si de catre persoane cu diabet. Eu cunosc gustul, este foarte placut si se aseamana usor cu pepenele galben,pentru ca medicul din Franta mi-a recomandat macar 1fruct pe zi!!! uitase probabil ca eram venita din Romania!!!

Ingrediente

  • 500g morcov
  • 1ceapa mare
  • 2linguri crema de branza
  • 50g unt
  • 1papaya
  • 1varf de lingurita nucsoara
  • sare,piper

Mod de preparare

Ceapa si morcovul curatate, spalate, taiate rondele, se calesc in unt incins iar dupa ce s-au inmuiat se adauga 500ml apa si se lasa pe foc sa fiarba cu capac; in acest timp fructul se taie in jumatate, se scot semintele cu o lingurita, se feliaza si se curata la fel ca si feliile de pepene de coaja si in interior de semintele ramase apoi se taie cubulete si se adauga in supa oprind cateva pentru servit si se mai lasa in continuare la fiert5min; se strecoara apoi totul, se paseaza cu blenderul vertical, piureul se amesteca cu supa de la fiert, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.

Se serveste in bol cu nuscoara presarata deasupra, cubulete de papaya oprite si seminte de papaya

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de morcov si papaya" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Supa crema de legume

Postat de Irina

Supa crema de legume

Am curatat si spalat bine legumele si le-am pus intr-un vas cu apa, pe foc. Am acopertit vasul cu capacul si am lasat sa fiarba. In scurt timp, acul indicator a ajuns in zona verde, intrucat si...

Citeste continuarea

Supa de curcan cu galuste

Postat de gicuta69

Supa de curcan cu galuste

  Spalam canea bine si o punem intr-o oala la fiert cu un praf de sare.Indepartam spuma care se formeaza Legumele le curatam si le spalam Telina o dam pe razatoare, iar restul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.01.2016, 13:01
Buna ciorbita!
la 21.01.2016, 13:07
la 21.01.2016, 13:09
Ce combinatie exotica
la 21.01.2016, 13:20
Interesanta!
la 21.01.2016, 13:20
m-ar tenta sa gust putin!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking