Supa de portocale cu cocos
Postat de Roda in Supe
17 Mai 2009 | 4528 vizualizari
Este o reteta adusa de mine din Grecia.
Ingrediente
- 2 linguri unt,
- 400g.carne tocata(amestec de vita cu porc),
- 4 linguri praf de curry,
- 300g.praz taiat rondele,
- 500ml. supa de carne de pasare,
- 400g.crema de cocos(din comert),
- 4 portocale,
- sare,
- 1 1/2 linguri de zahar de trestie brun ,
- 1 lingura ouzo(tuica de anason)
Mod de preparare
1.Intr-o tigaie cu peretii mai inalti,in unt fierbinte se caleste carnea tocata ,se adauga prazul si praful de curry si se lasa sa se caleasca impreuna cateva minute.
2.Se toarna in tigaie supa de carne ,crema de cocos si ,pe foc mic, se fierb inca 10 minute.
3.Se curata portocalele ,se indeparteaza si partea alba amaruie a fructelor si se desfac in bucati, care se amesteca cu ouzo si se pun in supa si se condimenteaza cu sare si cu zaharul de trestie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de portocale cu cocos" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (12)
|
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Postat de alldaycooking
Somonul l-am taiat felii groase de aprox 2 cm. Deasupra somonului am stors o jumatate de lamaie si am presarat piper, ghimbir si cardamon. Am lasat sa stea 2 ore la rece. Am asezat feliile de...
Citeste continuarea
Recomandari pentru tine si casa ta
Comentarii
la 18.05.2009, 22:26
Oare tuica de anason merge inlocuita cu altceva?
Nu gasesc aici asa ceva, sunt sigura.
Daca nu pun , e bai?
Si, as mai intreba, merge cu carne de pui??sau peste afumat, ca tot am niste somon afumat feliat in frigider.
Nu pre-ami place mie combinatia vita-porc, nu-s de ce, prefer ori porc ori vita, dar nu amestecate.
la 18.05.2009, 23:02
Desigur, daca vrei foloseste carne de pui tocata sau de curca.In loc de ouzo , poti folosi lichior de anason.Nu am preparat supa aceasta cu peste, dar incearca cu somon sa vezi ce gust va avea .
la 19.05.2009, 18:28
Multumesc ptr raspuns!
Mi-am procurat cele necesare, raman la reteta originala, si in fct de gust, ulterior voi decide daca merita ceva schimbat la ea, in fct si de propriile-mi preferinte...
la 19.05.2009, 21:06
Gata supa mea!
E cu siguranta genul de mancare pe care o urasti, sau o iubesti!
Eu pregatesc des astfel de combinatii, preferatul meu e ananasul totusi, si sunt deci obisnuita cu gustul dulce acrisor.
Am urmat reteta originala, si a iesit super buna, doar ca am scapat cam multa sare, si prin urmare a iesit cam sarata...imi pare rau, i-as fi dat si copilului, insa zic pas de data asta.
Mi se pare si f satioasa, insa cum gustul e ...-da dependenta , zic eu- pe placul meu, parca as mai manca un bol...
sunt curioasa cate calorii are un bol cu supa, cat mai multe sper.
Multumesc ptr reteta, Roda
I
Oare as putea sa o .."desarez" cumva??
la 20.05.2009, 11:15
Ma bucur ca ai preparat-o.Mi-ar fi placut sa fotografiezi preparatul si sa-l postezi.Cu desaratul este problema.O supa obisnuita e si,plu de desarat, adaugi un cartof si gata.Aici, eventual adaugi cateva rondele de portocala ,poate iau din sare.Nu am precizat cantitatea de sare, tocmai pentru nca se pune dupa gust.
Vezi toate comentariile (12)
COMENTEAZA