Ingrediente
- 600 g muschiulet de vitel
- 50 g unt
- 2 lingurite piper rosu boabe
- 100 ml suc proaspat de portocale
- coaja de la o portocala
- 1 portocala felii
- 200 ml supa de carne
- sare
Mod de preparare
Portionam muschiuletul in felii de 1 cm si il prajim in unt pina se rumeneste putin pe ambele parti. Scoatem medalioanele si le pastram la cald.
In aceeasi tigaie punem piperul, sucul de portocale, supa si lasam sa fiarba pina scade putin..
Daca vrem ca sosul sa fie mai fin si mai cremos mai putem adauga cateva cubulete de unt.
Adaugam coaja de portocala taiata julien sau razuita si o tinem la foc mic pina mai scade putin si avem consistenta dorita.
Medalioanele de vitel le punem din nou in vas si le lasam sa dea in clocot 20 de minute , la foc mic pina sunt bine patrunse.
Am ales sa servesc medalioanele cu orez cu legume si am ornat cu feliile de portocala care se vor servi in loc de muraturi.
Pofta mare sa aveti !
Daca ti-a placut reteta noastra "Medalion de vitel cu piper rosu in sos de portocale" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (17)
|