Medalion de vitel cu piper rosu in sos de portocale

Postat de Sidy in Vita
22 Ian 2013 | 5689 vizualizari
Medalion de vitel cu piper rosu in sos de portocale

Pentru sarbatorile de iarna m-am hotarat sa fac ceva special, sanatos si gustos, asa ca am decis sa incerc acest medalion dupa o reteta elvetiana. A iesit ceva delicios.

Ingrediente

  • 600 g muschiulet de vitel
  • 50 g unt
  • 2 lingurite piper rosu boabe
  • 100 ml suc proaspat de portocale
  • coaja de la o portocala
  • 1 portocala felii
  • 200 ml supa de carne
  • sare

Mod de preparare

Portionam muschiuletul in felii de 1 cm si il prajim in unt pina se rumeneste putin pe ambele parti. Scoatem medalioanele si le pastram la cald.

In aceeasi tigaie punem piperul, sucul de portocale, supa si lasam sa fiarba pina scade putin..

Daca vrem ca sosul sa fie mai fin si mai cremos mai putem adauga cateva cubulete de unt.

Adaugam coaja de portocala taiata julien sau razuita si o tinem la foc mic pina mai scade putin si avem consistenta dorita.

Medalioanele de vitel le punem din nou in vas si le lasam sa dea in clocot 20 de minute , la foc mic pina sunt bine patrunse.

Am ales sa servesc medalioanele cu orez cu legume si am ornat cu feliile de portocala care se vor servi in loc de muraturi.

Pofta mare sa aveti !

Daca ti-a placut reteta noastra "Medalion de vitel cu piper rosu in sos de portocale" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Escalop de vitel cu ciuperci si smantana

Postat de mihaelar63

Escalop de vitel cu ciuperci si smantana

Pulpa de vitel se feliaza in bucati subtiri care se bat usor cu batatorul de snitele . Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt . Ciupercile se scurg de lichidul in...

Citeste continuarea

Ardei umpluti cu carne de vita

Postat de oanapl

Ardei umpluti cu carne de vita

Alegi ardeii astfel incat sa nu fie patati sau stricati si ii cureti de cotoare si seminte, apoi ii speli. Cureti si tai ceapa marunt. Cureti morcovii, apoi ii dai pe razatoare, iar rosia decojita...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.01.2013, 08:48
BUN SI SANATOS!
la 22.01.2013, 08:52
ce mancaruri sofisticate faci Sidy
la 22.01.2013, 09:11
papa bun
la 22.01.2013, 09:11
mmmm tare gustos
la 22.01.2013, 09:28

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking