Salata cu somon si sos de portocale

Postat de Bucataras in Salate
27 Apr 2009 | 6801 vizualizari
Salata cu somon si sos de portocale

Va propun o salata cu somon, care are o fantastica valoare nutritiva si face parte din categoria alimentelor care nu ar trebui sa lipseasca de pe masa noastra.este foarte sanatos datorita continutului bogat de acizi omega-3, care previn si combat bolilile cardio-vasculare, spunea doamna profesoara Maria Vekas, autoarea retetei. Dinsa a cistigat o carte din Bucataria rapida la concursul bucatarasilor, iar reteta a fost vedeta in cadrul seminarului LallaCooking.

Ingrediente

  • 200ml.suc de portocale
  • 4 linguri ulei de rapita
  • 1 lingura miere poliflora
  • 300g.somon afumat
  • 100g.salata  verde
  • 100g.salata creata
  • 2 lingurite piper rosu zdrobit
  • sare
  • coaja de la o portocala taiata fasii subtiri

Mod de preparare

1.Sucul de portocale se pune la fiert cca. 8 minute, apoi se lasa sa se raceasca.Apoi, se amesteca cu uleiul, mierea, otetul si sarea.
2.Somonul se taie in bucati egale ,pe care le asezam de jur imprejurul  unui platou.Cele doua feluri de salata se spala , se scurg de apa si se aseaza in mijlocul platoului.
3.Piperul rosu zdrobit se presara peste somon si pe marginea platoului.Sosul se
toarna peste somon si salata si preparatul se garniseste cu coaja de portocala.Se serveste cu un vin alb sec.(timp de preparare:15')
POFTA BUNA!
 
Toate cele bune,
Prof.Vekas Maria-Rodica

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

Salata castigatoare a fost preparata de bucatarul Restaurantului Sangria, la seminarul din aprilie 2009. Iata si cateva imagini din momentul prepararii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata cu somon si sos de portocale" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (4)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Salata Nicoise

Postat de mihaelar63

Salata Nicoise

Fierbeti cartofii intregi in apa cu sare  . Scurgeti cartofii de apa si-i curatati . Taiati-i rondele . Fierbeti ouale in apa cu sare . Curatati ouale de coaja si le...

Citeste continuarea

Salata de cruditati

Postat de Oana

Salata de cruditati

Legumele trebuie spalate bine de tot inainte. Poti sa le tai apoi cu un cutit sau poti sa le dai pe razatoare. Taie varza cat mai subtire si da pe razatoarea cu ochiuri mari morcovii si merele,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.04.2009, 14:28
Sunt onorata ca salata mea de somon cu sos de portocale a fost vedeta seminarului Lalla Cooking.Pacat ca distanta ce ne desparte este atat de mare, altfel as fi participat si eu , poate cand se va organiza la Arad sau Timisoara veti putea conta si pe prezenta mea.Multumesc pentru aprecieri.Toate cele bune, Prof.Vekas Maria-Rodica
la 29.04.2009, 23:06
Da, Catalin a filmat azi momentul prepararii. F tare
la 30.04.2009, 10:15
Felicitari domnului bucatar de la restaurantul Sangria pentru prepararea salatei mele.Imi place aranjamentul dansului, eu , de obicei, asez pe marginea farfuriei somonul si in "cuib" asez restul de ingrediente.Multumesc pentru aceasta oportunitate.
la 07.02.2013, 15:11

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking