Supa de post, cu legume si chimen

Postat de RODIMUR in Supe
14 Dec 2018 | 2989 vizualizari
Supa de post, cu legume si chimen

Chiar dacă este post, putem face supe foarte gustoase, rapide și ușoare. Ca dovadă, această supă cu legume, căreia chimenul i-a dat un gust excelent. De asemenea, gustul bun al supei se datorează și mazărei fragede pe care am avut-o pusă la congelator din vară, când abia apăruse în piețe. Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 4 litri de supă bună, ușoară și sănătoasă.

Ingrediente

  • 3 morcovi
  • 2 pătrunjei
  • 1/2 țelină
  • 6 cartofi roz
  • 150 grame de mazăre fină
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei gras roșu
  • 2 roșii
  • 1 ceapă mare
  • 4 căței de usturoi
  • ulei de floarea soarelui
  • sare
  • piper
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
  • 15-20 grame de chimen

Mod de preparare

Rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se curăță, se spală, se taie (rondele sau semirondele) și se pun la fiert cu 3 litri de apă rece, la foc iute. Când se ridică spumă deasupra, se culege și se aruncă.

Între timp se pregătesc celelalte legume. Se curăță ceapa și usturoiul și se călesc în ulei suficient și la foc mic, ca să nu se ardă, ci doar să se înmoaie și să rămână dulci.

Ardeii grași se spală, se curăță de cotoare și de semințe, după care se taie cubulețe și se călesc în tigaie, peste ceapă și usturoi.

Se spală roșiile, se curăță de semințe, se taie cubulețe și se călesc în tigaie, cu celelalte legume. Se lasă legumele la foc mic, ca să scadă puțin lichidul lăsat de roșii.

Se curăță cartofii, se spală și se taie cubulețe.

Se pune chimenul la fiert, cu apă rece. După ce a fiert, se strecoară și se păstrează zeama.

Se aleg, se spală, se zvântă și se taie mărunt frunzele de pătrunjel.

Când rădăcinoasele sunt aproape fierte, se adaugă mazărea și apoi cartofii.

După încă două clocote, se adaugă în oală și legumele călite și apoi zeama de chimen. Se completează cu apă caldă, dacă este necesar.

Se mai lasă supa la fiert încă un clocot, se condimentează cu sare și piper, după gust, iar apoi se oprește focul de la aragaz.

Se presară pătrunjelul tocat, se pune capacul pe oală și după 10-15 minute, supa se poate servi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de post, cu legume si chimen" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Supa crema de legume, cu tofu si crutoane

Postat de RODIMUR

Supa crema de legume, cu tofu si crutoane

Legumele (morcovii, pătrunjeii, țelina, usturoiul și cartofii) se curăță, se spală, se taie cubulețe, sau rondele și se pun la fiert, cu 1,5-2 litri de apă rece. Când se formează...

Citeste continuarea

Salata de legume cu naut

Postat de andaoana

Salata de legume cu naut

Curatam si taiem legumele sub forma si de marimea dorita. Intr-un wok punem uleiul la incins si in el ghimbirul taiat cat mai mic si semintele de chimen. Lasam sa se caleasca cam 2 minute....

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.12.2018, 20:26
la 14.12.2018, 20:35
la 14.12.2018, 20:36
Alexandra,
la 14.12.2018, 20:48
la 14.12.2018, 20:51

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking