Rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se curăță, se spală, se taie (rondele sau semirondele) și se pun la fiert cu 3 litri de apă rece, la foc iute. Când se ridică spumă deasupra, se culege și se aruncă.
Între timp se pregătesc celelalte legume. Se curăță ceapa și usturoiul și se călesc în ulei suficient și la foc mic, ca să nu se ardă, ci doar să se înmoaie și să rămână dulci.
Ardeii grași se spală, se curăță de cotoare și de semințe, după care se taie cubulețe și se călesc în tigaie, peste ceapă și usturoi.
Se spală roșiile, se curăță de semințe, se taie cubulețe și se călesc în tigaie, cu celelalte legume. Se lasă legumele la foc mic, ca să scadă puțin lichidul lăsat de roșii.
Se curăță cartofii, se spală și se taie cubulețe.
Se pune chimenul la fiert, cu apă rece. După ce a fiert, se strecoară și se păstrează zeama.
Se aleg, se spală, se zvântă și se taie mărunt frunzele de pătrunjel.
Când rădăcinoasele sunt aproape fierte, se adaugă mazărea și apoi cartofii.
După încă două clocote, se adaugă în oală și legumele călite și apoi zeama de chimen. Se completează cu apă caldă, dacă este necesar.
Se mai lasă supa la fiert încă un clocot, se condimentează cu sare și piper, după gust, iar apoi se oprește focul de la aragaz.
Se presară pătrunjelul tocat, se pune capacul pe oală și după 10-15 minute, supa se poate servi.