Ingrediente
- Piept de pui cca. 500 g,
- Ciuperci champignon din conservă cca. 350 g,
- Morcovi 2 bucăți,
- Pătrunjel rădăcină 1 bucată,
- Păstârnac 1 bucată mică,
- Țelină rădăcină 1 bucată mică,
- Ceapă galbenă 1 bucată,
- Praz 1 tijă mică,
- Fasole verde cca. 150 g,
- Mazăre cca. 150 g,
- Ardei roșu 1 bucată,
- Sare de mare 1 lingură,
- Leuștean verde ½ legătură,
- Ulei de floarea soarelui 2 linguri.
- Pentru dresătură:
- Gălbenuș de ou 4 bucăți,
- Oțet 1 lingură,
- Smântână cca. 250 ml.
- Pentru finalizare:
- Tăiței cu ou cca. 250 g,
- Apă rece cca. 500 ml,
- Vegeta de casă sau 1 cub concentrat de legume.
Mod de preparare
Se spală și curăță toate zarzavaturile și legumele, apoi se toacă cubulețe, cât de cât uniforme.
Într-un vas se pun zarzavaturile împreună cu uleiul și un pahar de apă la călit, cca. 10 minut la foc mediu, neacoperit.
Apoi se adaugă ciupercile și pieptul de pui mărunțit, se asezonează de sare, se completează cu apă, cca. 3000 ml, apoi se lasă la fiert semiacoperit cca. 60 minute la foc mediu.
Tăițeii se fierb în apă rece asezonată cu vegeta, cca. 10 minute. Apoi se strecoară și se pun în supă.
Gălbenușurile se amestecă cu oțetul și smântâna până ce se omogenizează, apoi se toarnă puțină zeamă de supă, amestecându-se ușor până ce se obține o cream fluidă și omogenă, care se toarnă în supa fierbinte, atenție sursa de căldură să fi oprită, amestecându-se ușor până ce se înglobează. Se asezonează cu leuștean și se servește fierbinte! 😉
Spor și poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de pui, ciuperci si legume dreasa cu ou si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|